„Creșterea eficienței energetice, a rezistenței și stabilității clădirii publice (Corp C2) situată...

„Creșterea eficienței energetice, a rezistenței și stabilității clădirii publice (Corp C2) situată în Str. Tabaci, nr. 1, Municipiul Craiova, județul Dolj“

735
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Dolj (Consiliul Județean Dolj), în calitate de Beneficiar, a obţinut finanţare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile
publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice.
Contractul de finanțare numărul 4132 din data de 17.04.2019, a fost semnat între MDRAP, actual MDLPA (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației), în calitate de Autoritate de Management, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în calitate de Organism Intermediar și UAT Județul Dolj.
Proiectul „Creșterea eficienței energetice, a rezistenței și stabilității clădirii publice (Corp C2) situată în Str. Tabaci, nr. 1, Municipiul Craiova, județul Dolj“, cod MySMIS 125292, are ca obiectiv general creșterea eficienței energetice a imobilului în care funcționează Clinica de Oncologie și Clinica de Dermatologie (Corp C2) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt încadrarea clădirii într-o clasă de eficiență energetică superioară și limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin reducerea nivelului emisiilor de carbon, cu impact in îmbunătățirea calității mediului înconjurător.
Lucrarile pentru încadrarea clădirii în care funcționează Clinica de Oncologie și Clinica de Dermatologie (Corp C2) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, într-o clasă de eficiență energetică superioară (clasa A, față de clasa E, în prezent) respectiv, creșterea eficienței energetice ca urmare a diminuării consumului de energie utilizând surse neregenerabile și regenerabile (panouri fotovoltaice și panouri solare), sunt realizate in proporție de 100%, in prezent, fiind in derulare demersurile administrative ale receptiei la terminarea lucrarilor.
Valoarea totală a proiectului este de 12.503.165,41 lei, din care, valoarea totală nerambursabilă (FEDR+BN):
4.761.945,74 lei. Valoarea nerambursabilă din partea UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), este de 4.130.259,09 lei, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă. Perioada de implementare este de 80 luni, respectiv, între data de 22.05.2017 și data 31.12.2023.

Date de contact: Consiliul Judeţean Dolj
Persoana de contact: Daniela Băluţă

Tel./fax/e-mail: 0251.408.225/0251.408.245/dana_piriu@yahoo.comSpune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.