,,Cu dor de Basarabia”

,,Cu dor de Basarabia”

2.051
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Astăzi, 27 martie 2018, începând cu ora 13.00, în sala “Acad. Dinu C. Giurescu” va avea loc acțiunea cu titlul “Cu dor de Basarabia”. Acesta este organizată de profesorii Traudia Chiripuș, Melania Iacob, de la Școala Gimnazială “Nicolae Romanescu”, dar și Claudia Balaci, Steliana Gecălă, Tina Călin și Aurelia Cioc, de la Colegiul Național “Frații Buzești”.

Manifestarea este dedicată Unirii Basarabiei cu România și constă în cunoașterea semnificației și valorii istorice a acestui eveniment istoric. Basarabia a fost prima provincie care s-a unit în 1918 cu România și a înfruntat o serie de factori perturbatori și condiții nesigure. Apariția primului stat comunist și perpetuarea războiului au fost doar câteva dintre problemele cărora oamenii politici basarabeni le-au găsit o splendidă soluționare în 1918.

Elevii care vor participa sunt de la Colegiul Național “Frații Buzești”, Liceul de Arte “Marin Sorescu”, respectiv școlile gimnaziale “Nicolae Romanescu”, “Mihai Viteazul” și nr. 5 din Băilești, coordonați de  profesorii Roxana Ion, Liana Totu și Raluca Gabroveanu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.