DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Sunt tineri, au idei, inițiativă și multă determinare. Alături de experții din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității din Craiova, tineri și masteranzi ai instituției formează o echipă activă în ceea ce privește scrierea și implementarea de proiecte pe diverse domenii de activitate. 

În privința proiectelor, tinerii primesc sprijin și îndrumare, pornind de la ideile și inițiativele proprii, în conformitate cu criteriile și normele procedurale privind condițiile de scriere, completare a cererilor de finanțare, depunere și implementare. Sprijinul îl oferă consilierii din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, reușind astfel să formeze o echipă ale căror rezultate nu au întârziat să apară.

Reprezentanții Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră oferă ajutor și îndrumare pe tot parcursul acestor propuneri și inițiative, plecând de la etapa de expunere și prezentare a ideilor, continuând cu scrierea propunerilor de proiecte și completarea cererilor de finanțare și chiar pe tot parcursul implementării și sustenabilității celor finanțate.

„Asociația EDUCOL are doi fondatori, respectiv Universitatea din Craiova și ADR SUD-VEST Oltenia. În cadrul competiției, anuale, organizate prin CRAF Craiova, finanțarea s-a făcut de către Ford Motor Company Fund. În cadrul acestei competiții, studenții își prezintă ideile și propunerile de proiecte, cu impact asupra comunității, urmând ca în urma unei evaluări inițiale, să treacă la etapa de scriere a proiectului, respectiv, în cazul finanțării, a implementării acestuia. Toate proiectele finanțate în cadrul acestei competiții sunt permanent și atent monitorizate, în toate etapele, de către reprezentanți ai entităților implicate (EDUCOL; CRAF, Ford Motor Company Fund, Universitatea din Craiova și Primăria Municipiului Craiova). De menționat că toate activitățile pe care studenții și consilierii, le desfășoară în cadrul acestor proiecte, se realizează pe bază de voluntariat”, spune consilierul în cadrul CCOC Craiova, Raluca Stamatescu.

Unul dintre proiectele implementate în cadrul acestei competiții este proiectul Go Bike. Este progarmul care promovează un stil de viață sănătos și mișcarea în aer liber, oferind celor interesați posibilitatea de a închiria biciclete moderne.

Proiectul vizează o extindere, printr-o finanțare deja aprobată, ce va presupune închirierea bicicletelor și trotinetelor electrice.

„Reușita extinderii acestui proiect prin continuarea unei finanțări suplimentare, s-a datorat faptului că, timp de un an, Go Bike a atins indicatorii asumați prin proiect, dar a și avut rezultate promițătoare, existând o implicare activă și eficientă în organizarea și susținerea a multiple activități desfășurate în beneficiul comunității, prin sprijin și ajutor acordat persoanelor din categoriile vulnerabile, în perioada pandemiei”, a mai spus Raluca Stamatescu.

Cu o experiență de aproape 10 ani în lucrul cu studenții și în general cu tinerii și coordonator în peste 20 de proiecte, Raluca Stamatescu îi încurajează pe aceștia să aibă încredere și convingerea că ideile și propunerile lor se pot contura.

Mai mult, spune Raluca, ideile se pot concretiza în inițiative și demersuri oportune și benefice atât pentru dezvoltarea personală și profesională a fiecăruia, cât și pentru întreaga comunitate.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.