Cum să-ți economiseşti banii cheltuiți pe facturi prin reducerea consumului de energie

Cum să-ți economiseşti banii cheltuiți pe facturi prin reducerea consumului de energie

3.034
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
Comisia Europeană te va ajuta să înveți cum poți să-ți micşorezi facturile la utilități în câțiva paşi. Acestia deruleaza o campanie, în România, prin care se doreşte informarea locuitorilor cu privire la reducerea consumului de energie şi a facturilor, fara a fi afectat confortul personal.
Pavilionul expozițional ,, Economie la enegie” este în Craiova până pe 13 mai, aflat chiar în Piața William
   ,, Costul utilităților este mai mic în România, comparativ cu cel din alte state europene, însă românii se numără printre cetățenii care plătesc cele mai mari facturi la utilități din Europa, raportat la venit. Dacă în Europa valoarea medie a costurilor nu depășește 6% din veniturile unei familii, în România ea poate ajunge la 9%, iar pentru o parte a populației acest procent poate fi semnificativ mai mare”, povesteşte Comisia Europeană.
Principalul mesaj al campaniei este că banii economisiți pot fi folosiți în alte scopuri.
”Chiar și schimbările mici din comportamentul zilnic pot ajuta familiile să facă economii. De la sfaturi care nu implică niciun cost sau care presupun costuri reduse și până la investiții în îmbunătățirea locuințelor care duc la eficiență energetică, există pentru fiecare o modalitate de a reduce costurile la utilități și de a contribui la conservarea energiei și la protejarea mediului.” a afirmat Comisarul european pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, Věra Jourová.
Statisticile Eurostat arată că aproximativ 14% dintre români nu își permit să-şi păstreze locuințele.


Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.