DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Peste 70% din bugetul Consiliului Județean Dolj se va îndrepta, anul acesta, către investiții, a anunțat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, vineri, în cadrul unei conferințe de presă. 

Anul acesta, dat fiind faptul că de la nivel central nu se întrevede un ajutor financiar pe măsura nevoilor județului, la capitolul dezvoltare, autoritățile județene din Dolj se bazează, în cea mai mare parte, pe fonduri europene.

Aproximativ 453.000.000 de lei vor fi repartizați pentru realizarea investițiilor, suma rezultând fie din bani atrași de la Uniunea Europeană, fie prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

În ceea ce privește investițiile, cei mai mulți bani vor fi direcționați către transporturi. Se vor reabilita mai multe sectoare de drum din județ(16 proiecte) și vor continua lucrările la Aeroportul Internațional Craiova(securizare completă și un nou terminal pentru pasageri). În total, aproximativ 100 de milioane de euro merg în aceste două direcții.

O altă investiție, pentru care s-a prevăzut suma de 200.000 de lei, în vederea inițierii demersurilor, este transformarea blocului S 200 din centrul Craiovei într-un Parc Tehnologic IT. Proiectul este unul comun cu Universitatea din Craiova. Se urmărește atât crearea unui număr de 1.500 de locuri de muncă într-un segment bine plătit, cât și atragerea de noi companii.

În domeniul sănătății, se vor investi sume de bani în dezvoltarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova și a spitalului din  Leamna.

Pentru lucrările de la Clinica de Dermatologie și Oncologie au fost direcționați 8.900.000 de lei. Pentru dotările Unității Funcționale pentru Arși, amenajată în cadrul UPU Craiova, au fost alocați 400.000 de lei.

Pentru unitatea din Leamna s-a prevăzut alocarea sumei de 15.074.000 de lei, investiția însemnând extinderea și modernizarea cabinetelor medicale, dar și dotarea laboratoarelor de radiologie și analize medicale.

Cu fonduri europene se va ecologiza Coridorul Jiului. Astfel, în 10 comune din Dolj se va curăța și reface zona afectată de deșeuri(suma prevăzută este de 2.924.000 de lei).

Pe linie culturală, se dorește amenajarea Centrului de vizitare și educație ecologică pe Malul Dunării, în localitatea Rast(1.010.000 de lei).

De asemenea, sunt prevăzute sume de bani și pentru restaurarea culelor Brabova și Cernătești, cele două obiective urmând să devină puncte muzeale(1.348.000 de lei).

Anul acesta vor fi finalizate două mari proiecte, respectiv Centrul Internațional „Constantin Brâncuși” și Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Pentru cele două obiective a fost prevăzută în buget suma de 19.682.290 de lei.

Consiliul Județean Dolj va investi în informatizare la nivelul instituției. Astfel, se intenționează crearea unui sistem informatic în cadrul căruia cetățenii pot propune investiții și pot oferi o opinie în legătură cu proiectele propuse de CJ Dolj. Totodată, se dorește crearea unui portal electronic pentru solicitarea și obținerea documentelor privind serviciile de urbanism pe care le furnizează CJ Dolj. Pentru cele două proiecte s-a prevăzut suma de 1.897.000 de lei.

Tot la capitolul investiții, CJ Dolj are în plan și crearea unei rețele județene de centre pentru colectarea și depozitarea produselor pe care producătorii agricoli doljeni le oferă. Totodată se dorește și crearea unui Centru Regional de Control, Genomică și Bio-Chimie. Pentru toate acestea s-a prevăzut alocarea unui buget de 735.000 de lei.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.