Curățenie la Bucovăț, pe Jiu, și pe Pârâul Valea Albă

Curățenie la Bucovăț, pe Jiu, și pe Pârâul Valea Albă

2.094
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O amplă acţiune de igienizare a avut loc, luni, la Bucovăţ, aval pod şi amonte Râul Jiu, mal drept, şi pe Pârâul Valea Albă, anunță reprezentanții Administrației Bazinale de Apă  (A.B.A)”Jiu”.

Personalul Formaţiei Craiova – S.G.A Dolj, împreună cu Primăria Bucovăţ – a acţionat atât manual, cât şi mecanizat, de-a lungul cursului de apă şi pe zona podului de la Școala Bucovăţ.  A.B.A Jiu a participat cu peste 20 angajaţi, două autoutilitare, o autobasculantă, un buldoexcavator, iar Primăria Bucovăţ cu un tractor şi locuitori de la ajutorul social.

Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj au strâns de pe malul râului Jiu şi digul din zonă deşeuri menajere, din plastic, deşeuri rezultate din materiale de construcţii şi gunoi de grajd. Astfel, au fost transportate 4 autobasculante în jur de 50 metri cubi deşeuri. Totodată, s-au făcut defrişări mecanizate de arbori şi arbuşti şi curăţare manuală de iarbă pe pârâul Valea Albă, pentru a asigura întreţinerea corespunzătoare a albiei în caz de inundaţii”, se arată într-un comunicat remis, marți, presei.

Având în vedere cantitatea mare de deşeuri ridicată de fiecare dată, A.B.A Jiu le reaminteşte autorităţilor publice locale că, în conformitate cu prevederile legale actuale, acestea sunt responsabile direct de gestionarea regimului deşeurilor în arealul pe care îl administrează. În acest context, autorităţile publice locale au obligaţia să igienizeze cursurile de apă ori de câte ori este necesar şi trebuie să efectueze acţiuni de monitorizare pentru prevenirea depozitării deşeurilor pe maluri. 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.