DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Asociația Junior Chamber International Craiova – JCI Craiova, în parteneriat cu asociația HEROES, Departamentul de Fizică – Facultatea de Stiințe de la Universitatea din Craiova, Baroul Dolj, ADI Ecodolj, Colegiul Universitar Spiru Haret, SC Salubritate Craiova SRL și Decathlon organizează duminică, 10 iulie, începând cu ora 9.30, pe lacul din Parcul Hanul Doctorului, o întrecere cu plute confecționate din PET-uri la care vor participa elevi de la licee din municipiul Craiova.

Vor lua startul echipele din Liceul Charles Laugier, Colegiul Național ”Carol I”, Colegiul Național ”Nicolae Titulescu”, Liceul Tehnologic” Constantin Brâncuși” și Colegiul Pedagogic ”Ștefan Velovan”.

#BoatPET face parte din proiectul „Craiova Curată”, desfășurat de JCI Craiova începând din luna martie a acestui an, proiect ce are ca scop îmbunătățirea gradului de colectare selectivă în Craiova, iar cele 2.240 de sticle de plastic din care sunt făcute plutele au fost colectate de liceeni în ultimele două luni.

Organizatorii au pregătit și o competiție cu premii verzi pentru craiovenii care vor veni duminică să asiste la eveniment.

„Am organizat, în ultimele luni, zeci de activități menite să atragă atenția asupra importanței colectării selective pentru mediul înconjurător iar #BoatPET este cel mai recent dintre aceste evenimente. Timp de două ore, elevi de la licee din Craiova vor concura pentru titlul de cea mai rapidă plută, se vor distra și, în același timp, vor contribui la educarea comunității noastre pentru un viitor verde”, a declarat Iulian Tănase, inițiator al proiectului „Craiova Curată”.

În cadrul proiectului, au fost organizate proiecții de film în aer liber având ca tematică protecția mediului, sesiuni de dezbateri pe teme de mediu, sesiuni de dialog comunitar, competiții de idei de îmbunătățire a gradului de colectare selectivă – #GreenHackathon, o cercetare cu privire la motivația cetățenilor din Craiova referitoare la importanța colectării selective a deșeurilor, precum și ateliere STEM și eco-responsabilitate, activități care se vor finaliza prin desfășurarea unei competiții #BoatPet cu plute din PET-uri construite de către elevi de la liceele craiovene.

Proiectul Craiova Curată este finanțat prin „Fondul pentru un viitor maibun în comunități”, cu sprijinul Lidl România,susținut de Federația Fundațiile Comunitare dinRomânia și implementat la nivel local deFundația Comunitară Vâlcea.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.