DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

AJOFM DOLJ organizează programe de formare profesională, gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la agenţie, şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot participa la programe de formare profesională care să le asigure creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii.

„Formarea profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă se face ţinându-se seama de cerinţele de moment şi de perspectiva ale pieţei muncii şi în concordanţă cu opţiunile şi aptitudinile individuale ale persoanelor respective. Programele de formare profesională sunt gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la agenţie, şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi”, a menționat purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj, Anca Petcu.

Astfel, au început 17 cursuri finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, dintre care 12 s-au finalizat până la sfârșitul lunii iulie. Au fost cuprinse 239 persoane, din care 148 femei.

Cursurile au vizat mai multe meserii, între care ajutor bucătar, competente antreprenoriale financiare si juridice, competente de baza in matematica, stiinta si tehnologie, comunicare in limba romna si in limba materna, in cazul minoritatilor nationale, femeie de serviciu, îngrijitor spații verzi, frizer sau electrician, manager resurse umane, manager proiect, operator introducere, validare si prelucrare date și specialist managemnetul deserurilor.

Luna trecută, au început cursurile de competente digitale, machior și stilist protezist unghii, iar până la sfârșitul acestui an  se vor desfășura următoarele cursuri de formare profesională: ajutor bucătar, bucătar, coafor, competențe de comunicare în limba engleză, contabil, electrician, fotograf, ingrijitor copii, maseur, operator introducere, validare si prelucrare date, vânzător și zidar-pietrar-tencuitor.

Pentru informații suplimentare cu privire la cursurile de formare profesioanală, persoanele interesate se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj din Craiova, str. Eugeniu Carada, nr.13A, tel. 0251/306 100sau accesând www.anofm.ro/ajofm dolj.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.