Dăncilă nu poate spune dacă este mulțumită de modul în care se...

Dăncilă nu poate spune dacă este mulțumită de modul în care se derulează ancheta, la Caracal, dar are planuri de viitor. „Îmi doresc să am o campanie susținută împotriva traficului de persoane”

4.254
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Premierul României, Viorica Dăncilă, a anunțat, la Craiova, legat de ancheta derulată în cazul crimelor de la Caracal, că ordonanțele ce privesc situațiile de urgență sunt gata și că, în viitor, va declanșa o campanie împotriva traficului de persoane.

Legat de modul în care decurge ancheta, Dăncilă nu a spus nici că este mulțumită, nici că o nemulțumesc anumite aspecte.

„Ancheta este făcută de DIICOT și nu pot să spun eu dacă sunt sau nu sunt mulțumită. Pentru mine, este important să iau toate măsurile ca cei vinovați să plătească. Este important să aduc, din punct de vedere legislativ, acele elemente astfel încât fie că vorbim de Ministerul Justiției, fie de situațiile de urgență, fie că vorbim de Ministerul Afacerilor de Interne, trebuie să avem aceste reglementări pentru ca astfel de fapte să nu se mai întâmple. Am avut discuții cu MAI, cu Ministerul Justiției, avem deja pregătite ordonanțele de urgență pentru situații de urgență. Am vorbit deja cu domnul Arafat, știți foarte bine că este un grup de lucru în subordinea primului ministru. Pentru mine, este important să demarăm un adevărat război împotriva criminalității”, a declarat Dăncilă.

Aceasta are planificată, pentru viitor, și o campanie împotriva traficului de persoane. Despre perioada când se vor demara efectiv aceste proiecte, în condițiile în care problema traficului de minori și de persoane nu este un element nou, premierul nu a menționat nimic.

„Este foarte important ca pe viitor să am o campanie susținută împotriva traficului de persoane și să aduc alături de mine pe toți cei care vor să ducem această luptă. Este important ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Pentru acest lucru ar trebui să existe un consens la nivel național”, a mai spus premierul.

Dăncilă a mai spus că o astfel de tragedie nu ar trebui politizată.

„Nu este corect, nu este uman ca pe o tragedie să încercăm să venim cu elemente politice. Și eu sunt mamă. Sunt convinsă că toate mamele din România s-au gândit la copiii lor și în acest moment cred că trebuie să gândim din punct de vedere uman, dincolo de interesele noastre politice. Eu voi face acest lucru”, a conchis Dăncilă.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   11-02-2006
  Mesaje
  149

  mincatori de cacat , a intarcat balaia mai aveti putin s-au trezit oamenii si vad ca pot sa traiasca mai bine fara gunoaie ca voi

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.