De la 1 mai se poate pleca în Canada fără viză. Ce...

De la 1 mai se poate pleca în Canada fără viză. Ce condiții trebuie să îndeplinească românii

12.973
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

De la 1 mai, începând cu ora 16.00, românii care au deținut o viză canadiană în ultimii zece ani sau care dețin actualmente o viză valabilă care permite intrarea în SUA (nonimmigrant visa) pot pleca fără viză în Canada. În schimb, trebuie să depună o cerere pentru o Autorizație de călătorie electronică (eTA), pentru a călători în Canada pe calea aerului sau pentru a tranzita printr-un aeroport canadian, anunță Ambadasa Canadei la București.

 

În ceea ce-i privește pe conaționalii noștri care nu au avut viză de Canada în ultimii 10 ani sau nu au viză de America vor fi nevoiți să depună documentele pentru obținerea vizei. De asemenea, toți românii care vor opta pentru un alt mijloc de transpor în afară de avion, vor avea nevoie de viză pentru a intra sau reintra în Canada. „Depunerea cererii pentru eTA se face electronic și costă 7 dolari canadieni, iar aprobarea se primește în câteva minute. eTA este valabilă pentru o durată de până la cinci ani sau până la expirarea pașaportului. Dacă se emite un nou pașaport, va fi nevoie de o nouă eTA care le va permite călătorilor să se deplaseze în Canada pe calea aerului oricât de frecvent, pe perioade scurte (în general de până la șase luni consecutive)” informează reprezentanții Ambasadei Canadei.

 

Guvernul Canadei intenționează să elimine regimul de vize pentru toți cetățenii români din decembrie 2017.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.