DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

De pe Aeroportul Craiova se va zbura, anul acesta, către destinații noi și, potrivit directorului Sorin Manda, un alt obiectiv este atingerea numărului de 600.000 de pasageri.

Conform bilanțului, anul trecut, Aeroportul Internațional Craiova a înregistrat 476.613 pasageri.

„Cu siguranță vom avea destinații noi, anul acesta. Le vom anunța la vremea potrivită. Și, foarte important, ne-am propus să atingem pragul de 600.000 de pasageri. Anul trecut, am avut 476.613 pasageri”, a menționat Manda.

Referitor la proiectele de investiții, sunt trei în derulare și toate se derulează conform graficului.

„Avem trei mari proiecte pe care le dezvoltăm. Unul dintre ele este cel privitor la extinderea Aeroportului, acesta având ca punct central un nou terminal de pasageri. Pe lângă acest punct central, mai avem încă 20 de obiective, în mare parte pentru infrastructura aeroportuară. Acest proiect merge într-un ritm susținut, conform graficului de lucrări și cred că lucrările vor fi gata înainte de termenul asumat în contract, adică 5 iulie 2024. Mai avem, de asemenea, un proiect legat de securizarea indoor, outdoor, 90% și el finalizat. Totodată, vorbim și de un al treilea proiect, pentru care am semnat achiziția, referitor la mijloace aeroportuare atât pentru siguranță cât și pentru întreținere. Este un proiect mare, în valoare de 12 milioane de euro, care ne ajută să ne menținem certificările aeroportuare, dar și o mai mare siguranță pentru pasager”, a explicat directorul Aeroportului Craiova.

Aeroportul Craiova a pornit la drum cu 225 de pasageri, în anul 2005. An de referință este 2019, cu 514.544 pasageri înregistrați și, potrivit directorului Manda, sunt șanse ca acest record să fie doborât de anul 2023.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.