DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Miercuri, în ziua dedicată prevenirii victimizării și a disparițiilor de minori, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj și cu poliţişti de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Secţia 4 Poliție, au desfășurat la Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” Craiova, o dezbatere pe tema prevenirii traficului şi consumului de droguri.

De asemenea, începând cu ora 14:00, împreună cu polițiști din cadrul Servicului Rutier, psihologi şi psihoterapeuţi din cadrul Asociaţiei Dezvoltare şi Psihoterapie prin Acţiune și specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Craiova, la Palatul Copiilor Craiova a fost desfășurată o activitate informativ-preventivă la care au participat copii cu vârsta între 9-14 ani.

Polițiștii au pregătit surprize participanților, iar fiecare dintre aceștia au primit o diplomă de participare la activități.

În egală măsură, la nivelul județului au fost organizate în unităţile de învăţământ, de către poliţiştii de proximitate din municipii şi oraşe şi poliţiştii de la posturile de poliţie comunale, dezbateri cu elevi şi cadre didactice şi vizionări de filme educative.

În cadrul acestor întâlniri poliţiştii au abordat teme referitoare la prevenirea victimizării minorilor, cu accent pe siguranţa în mediul on-line, bullying, consum de droguri, trafic de persoane și plecări voluntare de minori.

Scopul tuturor acestor activități este acela de a adresa recomandări copiilor privind siguranța rutieră, în mediul online, siguranța acasă, la școală și la joacă, precum şi siguranţa în mediul online.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.