Dezinfecția scărilor din Craiova, sistată după ce DSP Dolj s-a răzgândit în...

Dezinfecția scărilor din Craiova, sistată după ce DSP Dolj s-a răzgândit în privința soluției folosite. Dăduseră undă verde cu câteva zile în urmă, acum au revenit cu o AMENDĂ

3.239
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Dezinfecția scărilor de bloc din Craiova, demarată în data de 31 martie, a fost suspendată, vineri, după ce inspectorul-șef din cadrul Serviciului Control al Direcției de Sănătate Publică Dolj a interzis folosirea produsului biocid Aldezin, utilizat de către cei de la Salubritate Craiova. Culmea este că cei care au avizat utilizarea acestei soluții sunt tot reprezentanții DSP Dolj.

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de către reprezentanții Salubrității Craiova, operatorul a și fost sancționat  cu o amendă între 5.000-10.000 lei pentru nerespectarea domeniului de utilizare și ariei de aplicare a substanței.

„Precizăm faptul că, anterior demarării procesului de dezinfecție a spațiilor comune din condominii, SC Salubritate Craiova SRL, în calitate de operator autorizat pentru prestarea serviciului de dezinfecție în municipiul Craiova, a solicitat în scris acordul Direcției de Sănătate Publică Dolj pentru utilizarea acestui produs, acord pe care l-a primit în data de 25.03.2020 prin adresa cu numărul 5649/25.03.2020. De altfel, în baza acestui răspuns, operatorul a procedat la achiziția produsului, singurul disponibil identificat pe piață”, se arată în comunicatul de presă al Salubrității Craiovei.

Prin urmare, Salubritate Craiova SRL a fost sancționată contravențional în data de 3 aprilie de către aceeași instituție care și-a dat acordul pentru utilizarea produsului în data de 25 martie 2020.

Până la suspendarea activității, echipajele societății au efectuat dezinfecția într-un număr de aproape 500 de scări de bloc din municipiul Craiova, situate în zona centrală și în cartierul Craiovița Nouă.

În timpul intervenției, lucrătorii au constatat că, în cazul unor asociații din Craiovița Nouă, dezinfecția avusese deja loc și fusese executată de către operatori privați care au folosit produsul Aldezin.

„Menționăm că Aldezin, biocid cu efect bactericid, fungicid și virulicid, cu aviz valabil până în anul 2024, a fost utilizat în această perioadă pentru dezinfecția scărilor de bloc în mai multe unități administrativ-teritoriale din țară, printre care se numără București (în sectorul 2). Aldezin este un produs comercializat și utilizat, sub alte denumiri, și în țări din Uniunea Europeană. Având în vedere dificultățile întâmpinate în achiziția de dezinfectanți autorizați conformi, pe fondul lipsei stocurilor la toți furnizorii contactați, SC Salubritate Craiova SRL nu poate estima în prezent data la care poate fi reluată operațiunea de dezinfecție a scărilor de bloc din municipiu”, mai spun reprezentanții Salubrității Craiovei.

 



2 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     19-01-2008
    Mesaje
    53

    Produsul se numește Aldezin, fiind produs de SC Pasteur Filiala Filipeşti SRL.

    Conform fișei, ingredientele produsului sunt:

    -> Clorura de didecildimetilamoniu

    – afecteaza fertilitatea femeilor

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5840865/

    -> Glutaraldehida

    – Distruge bacteriile, fungii, virusurile, sporii și paraziții, dar este și foarte toxică, nocivă pentru om și mediu.

    – expunerea la glutaraldehidă determină iritația traheei și a plămânilor, dificultăți în respirație și crize de astm, dermatită alergică, iritaţie nazală, strănut, tuse, conjunctivită și senzație de arsură a ochilor.

    https://www.tolo.ro/2016/09/22/microbiolog-statul-nu-vrea-sa-recunoasca-faptul-ca-ani-de-zile-a-gresit-si-a-pus-in-pericol-pacientii/

    -> clorură de benzalconiu

    – spermicid, folosit în contracepție, omoară celele reproducătoare ale bărbaților

    https://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_11462_28.02.19.pdf

    -> Alcool.

    Despre societatea producătoare SC Pasteur Filiala Filipeşti SRL, din presă aflăm că a aparținea unui apropiat al viitorul fin al cuplului Olguța Vasilescu-Claudiu Manda, care a vândut-i în toamnă către „Gardenica Limited”, care este deţinută de către Fondul II China CEE, fond de investiţii controlat de către Banca de Export-Import a Chinei. În România, grupul este prezent prin companiile și Flash Lightings Services SA şi Bristol Logistics SA. Flash Lightings Services SA este operatorul de iluminat public al Craiovei.

    https://www.bursa.ro/gardenica-limited-a-preluat-pasteur-filiala-filipesti-srl-si-farmavet-sa-08560830

    https://www.capital.ro/au-cumparat-chinezii-apropiatii-lui-dragnea-au-dat-marea-lovitura-dezvaluiri-de-ultim-moment.html

    https://www.gds.ro/Local/2015-02-13/craiova-operator-de-iluminat-public/

    https://www.flashlighting.ro/en/despre-noi/

  2. #2
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9544

    Niste javre , astia de la desepeul vietii , se joaca cu sanatatea romanilor . La fel si postacii cautatori de conspiratii si facatori de reclamatii din lipsa de activitate . Orasul asta trebuie dezinfectat , nu sa pierdem timpul cu reclamatii si conspiratii , altfel ne trezim ca la Suceava , mai ales acum cand avem un guvern iresponsabil . Si pentru prostii care sunt prosti , dupa dezinfectare , locul respectiv trebuie evitat atat timp cat spun autoritatile , nu te plimbi pe acolo ca prostul si apoi te miri ca te ustura ochii .

    Tel : 0768 32 22 23Perpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.