DIICOT. Oasele găsite în pădure, prea calcinate. Nu s-a stabilit niciun profil...

DIICOT. Oasele găsite în pădure, prea calcinate. Nu s-a stabilit niciun profil ADN. Familia din Dolj, la capătul puterilor

1.606
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Nu s-a putut evidenția niciun profil ADN în oasele ridicate din liziera de lângă Caracal, indicată de Gheorghe Dincă ca fiind locul unde ar fi aruncat rămășițele Luizei Melencu, a anunțat, cu puțin timp în urmă, DIICOT.

Potrivit raportului, acestea oase sunt într-un grad ridicat de calcinare și din această cauză nu s-a putut stabili niciun profil ADN.

Urmează, informează DIICOT, o expertiză și în ceea ce privește dinții găsiți în zona respectivă.

„În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:

– au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de zilieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.

– având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico – chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN.

Precizăm că prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism va continua să informeze opinia publică, cu celeritate, de îndată ce vom primi noi informaţii de la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, informează DIICOT.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.