DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ford a fost, anul trecut, cea mai bine vândută marcă de import din România și lider al pieței de vehicule comerciale, anunță într-un comunicat de presă reprezentanții companiei. Directorul Ford România anunță faptul că pentru 2020, un model „deosebit de important” rămâne SUV-ul fabricat la Craiova. 

Conform datelor emise de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în anul 2019, Ford a înmatriculat 16.168 de mașini.

„Astfel, marca Ford își asigură o cotă de piață de 8,58% și implicit poziția de lider al pieței de import. Totodată, Ford își consolidează, pentru al patrulea an consecutiv poziția de lider al pieței de vehicule comerciale. În ceea ce privește autoturismele, Ford a înregistrat o cotă de piață de 7,39%, în ușoară creștere față de anul 2018. Cele mai bine vândute modele au fost Focus, EcoSport și Kuga. De asemenea, 46.7% dintre autoturismele înmatriculate de Ford în 2019 au fost SUV-uri, fapt ce arată tendința pieței și preferințele clare ale clienților din România pentru acest segment de mașini”, se arată într-un comunicat de presă remis de Ford România.

Cristian Prichea, director general Ford Romania NSC, a reamintit faptul că unul dintre modelele importante pentru piața din România, anul acesta, este Ford Puma, model produs la fabrica din Craiova.

„Suntem mulțumiți de rezultatele pe care le-am obținut în 2019 și vom depune toate eforturile ca și în 2020 să menținem un trend ascendent. Un model deosebit de important pentru piața din România în 2020 este Ford Puma, produs exclusiv la Craiova din toamna anului trecut, care a ajuns deja în showroom-urile distribuitorilor noștri autorizați. Suntem convinși că noul SUV produs la Craiova se va bucura cel puțin de același succes ca EcoSport, fiind prima mașină fabricată în România ce integrează tehnologie hibrid”, a declarat Prichea.

Pentru lansarea în producție a noului SUV Puma, Ford a angajat aproximativ 1.700 de oameni, ajungând în prezent la peste 6.200 de angajați.

În plus, volumele anticipate de producție pentru modelele EcoSport și Puma, fac ca Fabrica de Asamblare Vehicule să lucreze pentru prima dată în trei schimburi.

Fabrica de Motoare de la Craiova continuă să lucreze în trei și patru schimburi, producând mult-premiatul motor Ford de 1.0 litri EcoBoost, în variantele 95 CP, 125 CP, 125 CP mHEV și 155 CP mHEV.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.