Directorul SJCU Craiova, coordonatorul Conferinței de cancer bronhopulmonar de la Craiova

Directorul SJCU Craiova, coordonatorul Conferinței de cancer bronhopulmonar de la Craiova

1.531
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Cea de-a IV-a ediție a Conferinței Regionale de Cancer Bronhopulmonar va avea loc la Craiova, vineri și sâmbătă, urmând a fi purtate discuții despre „Managementul de caz al pacientului cu cancer bronhopulmonar de la diagnosticul în cabinetul medicului de familie la servicii paliative”, aceasta fiind tema evenimentului. 

Conferința din acest an se va desfășura pe perioada a două zile, pe parcursul cărora sunt așteptați să susțină prezentări lectori din țară și din străinătate, coordonatorul evenimentului fiind directorul Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova, Alin Demetrian.

„În perioada 7-8 septembrie 2018, Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova, Asociația pentru Chirurgie Toracică Modernă în Craiova, împreună cu Houston NPA organizează la Craiova cea de-a IV-a ediție a Conferinței regionale (Oltenia) de Cancer bronhopulmonar. Datorită prezenței din ce în ce mai numeroase a participanților interesați de noutățile din diagnosticul și tratamentul cancerului bronhopulmonar, am considerat necesară extinderea timpului alocat conferinței de la o manifestare de o zi la o manifestare extinsă, pe parcursul a două zile. Ne dorim în continuare o participare a lectorilor de peste hotare și în acest sens avem confirmarea unei noi participări a domnului prof.dr. Horia Sîrbu, șeful Clinicii de Chirurgie Toracică din Erlangen (Germania) și am lansat invitația și pentru colegii din țările vecine, din Serbia și Bulgaria”, a precizat Alin Demetrian.

Conferința regională de Cancer Bronhopulmonar, ediția a IV-a, își propune să devină un cadru de dialog între cadre medicale cu specialități clinice și chirurgicale, dar și paraclinice. „Printre noutățile cu caracter foarte practic apărute în urma, dar mai ales datorită edițiilor anterioare, merită menționată înființarea și funcționarea cu regularitate a primei Comisii Multidisciplinare de Patologie Toracică (CMPT) din regiunea Oltenia, în cadrul Clinicii de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, dar cu posibilitatea participării tuturor medicilor din specialitățile interesate, a conchis Demetrian.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.