„Discover Dolj App”, aplicație mobilă care prezintă regiunea. Turiștii vor fi încântați

„Discover Dolj App”, aplicație mobilă care prezintă regiunea. Turiștii vor fi încântați

1.521
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Informațiile despre obiectivele turistice ale județului Dolj, unitățile de cazare sau evenimentele care au loc în zonă pot fi, acum, accesate de pe telefonul mobil, o aplicație în acest sens fiind lansată miercuri, de către reprezentanții Consiliului Județean Dolj.

Potrivit președintelului Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, este vorba despre o platformă digitală care poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil și care în cele 650 de pagini prezintă toate domeniile de activitate ale județului Dolj.

„Aveam nevoie de o astfel de platformă, atât pentru cei car vin din exterior, cât și pentru cei care vor să petreacă timpul liber la ei în județ. Este o aplicație benefică. Hotelurile, restaurantele se pot prezenta și chiar rugăm să facă acest pas. Să treacă acolo tarife, meniuri. Instituțiile publice au, la rândul lor această oportunitate. Cu siguranță este util și ne vom extinde pe măsură ce primim sugestii”, a menționat Prioteasa.

„Discover Dolj App” este noul ghid turistic digital al județului Dolj, așa cum l-a prezentat directorul executiv al Direcției de Imagine din cadrul CJ Dolj, Larisa Răducan. Acesta oferă informații despre monumentele, bisericile, parcurile, restaurantele sau alte atracții turistice din Dolj.

„Am lucrat câteva luni la acest proiect realizat cu sprijinul unei firme din Sibiu. Este un ghid turistic digital al județului Dolj care vine cu sugestii de petrecere a timpului liber atât pentru turiști cât și pentru locuitorii județului nostru. Foarte important este faptul că fiecare actor social care se regăsește pe această platformă își poate gestiona singur informațiile, prin contul pe care și-l creează. Aplicația este disponibilă în limba română și limba engleză”, a explicat Răducan.

La rândul său, vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a precizat că o astfel de aplicație pune în valoarea întreaga investiție a instituției în domeniul cultural.

Potrivit șefului Serviciului IT din cadrul CJ Dolj, Andrei Nanu, administratorul aplicației este o firmă din Sibiu(Eventya). Consiliul Dolj va plăti, lunar, suma de 2.400 de lei pentru ca această companie să se ocupe de mentenanță și dezvoltarea unor noi facilități.

Această aplicație poate fi descărcată gratuit de pe site-ul www.discoverdolj.ro.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.