Discuții pentru înființarea a trei centre en gros de pește la Iași,...

Discuții pentru înființarea a trei centre en gros de pește la Iași, București și Craiova

1.879
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Prezent la un eveniment organizat în cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM), la Iași, secretarul de stat Gheorghe Ştefan le-a declarat jurnaliştilor, potrivit Agerpres, că se are în vedere înfiinţarea unor centre en gross pentru peşte, dintre care unul în capitala Moldovei, care va deservi zona de Nord Est a României, centre similare urmând a fi înfiinţate şi lângă Bucureşti şi la Craiova.

Oficialului de la Ministerul Agriculturii a explicat că aceasta este una dintre măsurile de încurajare a consumului de peşte în România.

(…) Vreau să îi ajutăm pe fermieri să nu îşi piardă timpul cu desfacerea. Am în vedere să construim nişte centre en gros de distribuţie a peştelui, astfel încât fermierul să aibă doar grija producţiei, să nu mai stea să piardă timpul, să sune la diverşi beneficiari, care de cele mai multe ori îi încurcă, sau sunt fermieri care nu pot produce la capacitatea adevărată. Am în vedere să facem aici la Iaşi un centru de gros pentru zona Moldovei, pentru că se consumă şi se produce foarte mult peşte. Vrem să facem unul şi lângă Bucureşti, şi unul la Craiova, pentru că acolo se consumă peşte, dar, din nefericire, astăzi în judeţul Dolj mai există doar o singură fermă piscicolă care funcţionează„, a declarat jurnaliştilor secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Gheorghe Ştefan, citat de Agerpres.

Conform sursei menționate, proiectul e în faza de discuţii, urmând a fi accesate fonduri europene de statul român prin Fondul European de Pescuit. Aceste centre zonale de en gros pentru peşte urmează a fi finalizate în termen de aproximativ trei ani.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.