Doar cinci doljeni au fost angajați pe loc la Bursa Locurilor de...

Doar cinci doljeni au fost angajați pe loc la Bursa Locurilor de Muncă

2.435
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aproximativ 550 de doljeni au participat la Bursa Locurilor  de  Muncă pentru absolvenţi, eveniment care s-a desfăşurat la sediul Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova, doar cinci persoane fiind angajate pe loc.

Potrivit reprezentanților AJOFM Dolj, în vederea organizării acestei acţiuni au fost contactaţi 110 agenţi economici, 52 dintre aceştia participând la eveniment.

Au fost comunicate 2.276 locuri de muncă, dintre care doar 81 locuri pentru persoanele cu studii superioare (asistent manager, expert achiziţii, expert fonduri europene, economist,referent comerţ exterior, proiectant reţele, programator, consilier vânzări, inginer silvic,inginer auto, inginer electromecanic, inginer reţele electrice, inginer constructor, inginer electroenergetic, inginer naval, inginer construcţii civile,industriale şi agricole).

Șanse mai multe au avut persoanele fără studii superioare, fiind oferite 1.950 de locuri în domenii de activitate cum sunt: silvicultură şi exploatare forestieră, industria alimentară, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea substanţelor şi a produselor chimice, fabricarea produselor din cauciuc şi a maselor plastice, industria construcţiilor metalice, fabricarea echipamentelor electrice, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente, fabricarea autovehiculelor de transport rutier,construcţii de clădiri, lucrări de geniu civil, lucrări speciale de construcţii, comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, hoteluri şi alte facilităţi de cazare, telecomunicaţii, activităţi de servicii în tehnologia informaţiei, activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii, tranzacţii imobiliare, activităţi de arhitectură şi inginerie, activităţi de servicii privind forţa de muncă, activităţi de investigaţii şi protecţie, activităţi de peisagistică şi servicii pentru clădiri.

La rândul lor, beneficiarii Legii 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, au avut la dispoziție 245 de locuri de muncă.

La acțiune au participat 564 de persoane, 307 absolvenţi şi 257 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă aparţinând altor categorii, 53 absolvenţi fiind selectaţi în vederea angajării.

Doar cinci persoane fără studii superioare au fost încadrate în muncă, patru dintre acestea fiind ucenici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Dolj, Alina Ghercioiu, evaluarea finală a rezultatelor Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi va fi realizată la o lună de la data desfăşurării.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.