Doi elevi, eliminați de la ultima probă de BAC

Doi elevi, eliminați de la ultima probă de BAC

2.869
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Absolvenții claselor a XII-a au susținut, astăzi, ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului și specializării. 261 elevi nu s-au prezentat la examen. Pentru 396 candidați proba a fost echivalată, iar doi candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. 

Potrivit reprezentanților ISJ Dolj, la această probă s-au înscris 297 candidați pentru Fizică, 1872 candidați pentru Biologie, 85 candidați pentru Chimie, 954 candidați pentru Geografie, 2946 candidați pentru Logică, 29 candidați pentru Psihologie, 16 candidați pentru Economie, 4 candidați pentru Filozofie, 36 candidați pentru Sociologie și 219 candidați pentru Informatică.

Au fost prezenți 4258 candidați, iar 261 nu s-au prezentat la examen.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba la alegere au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Foto: arhivă

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.