Doliu la ISU Dolj. Și-a pierdut viața în urma unui infarct, la...

Doliu la ISU Dolj. Și-a pierdut viața în urma unui infarct, la doar 47 de ani

6.244
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Este doliu la Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă ,,Oltenia” al Județului Dolj, după ce, sâmbătă, echipa a pierdut unul dintre membri, plutonierul adjutant şef Matei Secu, încadrat la Detașamentul 2 de Pompieri Craiova suferind un infarct care i-a fost fatal.

Militar cu o  înaltă competenţă profesională şi om de aleasă omenie, așa cum îl știu colegii, Matei Secu a participat la salvarea a zeci de vieţi omeneşti, dar nu a putut fi, la rându-i, salvat.

„A avut un sfârșit grăbit, care ne-a surprins pe noi toți, în plină poftă de viaţă şi putere de muncă, la doar 47 de ani, fără să fi suferit de vreo boală cruntă. În după amiaza zilei de sâmbătă, aflat în timpul liber, colegului nostru i s-a făcut rău, fiind trimis un echipaj SMURD la adresa indicată. Medicul și colegii de la fața locului au făcut tot posibilul să îl readucă pe Matei la viață prin manevre de resuscitare. Din păcate, fără rezultat, acesta suferind un infarct miocardic extins”, au transmis reprezentanții ISU Dolj.

Matei Secu s-a născut la data de 15 martie 1971, în comuna Bulzești, județul Dolj, într-o familie de oameni gospodari, în mijlocul căreia a fost înconjurat de multă dragoste și de la care a primit o bună educație, moștenind nu numai cinstea și omenia, dar și respectul pentru muncă.

Acesta și-a început cariera de pompier la 01 septembrie 2006, ca subofițer angajat din sursă externă, ocupând funcția de comandant de echipaj și conducător autospeciale, făcându-și cu cinste, pricepere și devotament datoria și manifestând grijă față de colegii săi.

„Nu pot fi uitate calitățile sale de militar, dar mai ales calitățile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute și spiritul de solidaritate față de cei cu care a lucrat. Puterea de muncă, pregătirea profesională și, nu în ultimul rând, diplomația sa au contribuit la bunul mers al intervențiilor la care a participat de-a lungul celor 12 ani și 6 luni de pompier. O inimă bună a încetat să bată, un suflet nobil s-a ridicat la cer! Cuvintele sunt prea puţine şi sărace pentru a ne exprima durerea şi neputinţa în faţa destinului crud care l-a smuls atât de devreme dintre noi pe bunul nostru coleg – Plt. adj. șef. Matei Secu, tatăl al unei fetiţe de 1 an și 8 luni”, au mai transmis reprezentanții ISU Dolj.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.