DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ se va desfășura, miercuri, în județul Dolj fiind constituit centru de concurs la Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj,  proba se va desfășura la 29 de discipline.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu, a menționat că pentru acest examen au fost validați 178 de candidați, dintr-un total de 188 de candidați înscriși la începutul anului școlar.

„Cei validați au îndeplinit cumulativ următoarele condiții:  efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an; calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine” și media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective”, a explicat Lițoiu.

Pentru miercuri, s-a stabilit că accesul candidaţilor în centrul de examen la proba scrisă se face în intervalul 7:30 – 8:00.

După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore.

Disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt: învățământ preșcolar în limba română (59), învățământ primar (18), educație fizică și sport (15).

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, în centrul de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro.

Contestațiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 27 și 28 iulie.

Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea examenului național pentru definitivare în învățământ, precum și despre programele specifice pentru examen sunt disponibile pe site-ul definitivat.edu.ro.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.