Dolj: A fost finalizată modernizarea drumului comunal (DC) 120 Țiu – Gogoșu....

Dolj: A fost finalizată modernizarea drumului comunal (DC) 120 Țiu – Gogoșu. Investiție de 4 milioane de lei

3.084
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Lucrările de modernizare a drumului comunal (DC) 120 Țiu – Gogoșu, investiție în valoare de 4 milioane de lei, realizată cu fonduri din bugetul Consiliului Județean Dolj, au fost recepționate marți, potrivit unui anunț al reprezentanților instituției. 

„Consiliul Județean a preluat acest drum în administrare de la primăriile comunelor Cernătești și Gogoșu, în vederea modernizării, deoarece el face parte din circuitul pe care l-am gândit pentru vizitarea obiectivelor culturale și turistice din această zonă. Mă refer, în primul rând, la cele două cule, din Cernătești și Brabova, aflate în prezent în restaurare, prin două proiecte pentru care am obținut finanțare din fonduri europene.

În plus, tot în comuna Cernătești vom reabilita Conacul Săulescu, amenajând aici un centru transfrontalier dedicat tradițiilor populare, și vom crea Muzeul Satului Oltenesc, unul dintre principalele obiective pe care ni le-am asumat în domeniul cultural. De altfel, specialiștii noștri de la Direcția de Afaceri Europene au stabilit deja o colaborare cu parteneri din Vidin, pentru ca împreună să elaborăm proiectele pentru finanțare europeană și să accesăm Programul de Cooperare România – Bulgaria 2021 – 2027“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Vicepreședintele CJ Dolj Mihai Neațu a evidențiat faptul că implicarea instituției în îmbunătățirea infrastructurii rutiere din această zonă a județului continuă.

Contractul pentru modernizarea DC 120 Țiu (DJ 606B) – Gogoșu (DJ 606C), atribuit asocierii formate din SC CASSAS SRL și SC RODIAN INVEST SRL la o valoare de 4.001.528 de lei, inclusiv TVA, a inclus asfaltarea părții carosabile a drumului, dar și realizarea unor lucrări conexe, precum reabilitarea podului peste pârâul Rasnic, realizarea de șanțuri betonate și rigole ranforsate sau stabilizarea versanților prin construirea unui zid de sprijin.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7685

    Aoleu si drumul 606B Crovna – Cernatesti este dezastru social, iti rupi masina in doua pe el.. Drum mai peticit ca ala nu am vazut in viata mea.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.