DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Polițiștii de la Punctul de trecere a Frontierei Calafat au găsit, duminică, în cabina unui camion condus de un bulgar, aproximativ 50 de kilograme de heroină.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, drogurile au fost găsite în cabina unui camion condus de un cetățean bulgar în vârstă de 38 de ani. Acesta s-a prezentat la vamă la intrarea în țară, iar, în urma controlului efectuat, polițiștii au găsit o geantă de voiaj ascunsă printre bagaje și sacoșe cu mâncare.

„Cu ocazia controlului specific, acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au descoperit în cabina autocamionului, într-o geantă de voiaj ascunsă printre bagaje şi sacoşe cu mâncare, mai multe pachete ce conțineau o substanţă pulverulentă de culoare maro,cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 50 kg, susceptibilă a fi heroină”, se arată în comunicat.

Șoferul a declarat că geanta de voiaj nu îi aparține, aceasta fiindu-i înmânată de un prieten, în vederea transportării acesteia în Elveția.

Întreaga cantitate de substanță a fost ridicată de către lucrători BCCO Craiova şi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

„În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu BCCO Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, se mai arată în comunicat.

Totodată, capul tractor a fost indisponibilizat la sediul STPF Dolj, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora peste 1.500.000 euro.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.