DOLJ: Au demarat controalele în școli. Șantiere în derulare în primele trei...

DOLJ: Au demarat controalele în școli. Șantiere în derulare în primele trei unități vizitate

4.065
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Trei unități școlare din Craiova au fost verificate, vineri, de către echipa formată din prefect, reprezentanți ai inspectoratului școlar și reprezentanți ai DSP Dolj. Atât la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”, cât și la Liceul „Traian Vuia” sau la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” se derulează lucrări de reabilitare și întreținere a instituțiilor. 

Cele trei unități de învățământ se află într-un proces amplu de reabilitare a spațiilor de învățământ și a grupurilor sanitare.

„Am fost plăcut surprins să văd adevărate șantiere la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”, Liceul Traian Vuia și Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, primele trei unități de învătământ pe care le-am vizitat, dintr-o lungă serie de școli din Dolj cărora le voi trece pragul zilele următoare. Se lucrează intens la reabilitarea spațiilor de învățământ, a instalațiilor electrice termice și sanitare, la tot ceea ce înseamnă tencuială, înlocuire parchet, tocărie, mobilier școlar nou, amenajare săli de mese. Am fost mulțumit să văd că directorii școlilor sunt acolo și veghează ca lucrările să se desfășoare confort planului și în termen”, a precizat prefectul județului Dolj, Dan Diaconu.

La Școala „Mihai Viteazul” din Craiova vor exista table magnetice în toate sălile de clasă, au fost amenajate colțuri de relaxare și elevii vor beneficia și de o sală de mese nouă.

„Sunt încântat că mai puțin de trei săptămâni elevii din Craiova vor fi așteptați în condiții optime de învățat și se vor putea bucura și de facilități noi, precum table magnetice în toate salile de curs și colțuri de relaxare la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu” și de o sală de mese nouă, dotată corespunzator, unde vor putea lua masa sute de elevi de la Școala Gimnazială Mihai Viteazul”, a mai spus Diaconu.

Lucrările se execută în baza contractelor cadru încheiate de Primăria Craiova și oferă școlilor posibilitatea să beneficieze de servicii de care unele dintre unitățile de învățământ nu au mai avut parte de mai bine de 15-20 de ani.

Alături de prefect au fost astăzi directorul DSP Viorel Micu și inspectorul șef al ISJ, Ion Daniel.

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.