DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Numărul de cazuri de gripă și cel al virozelor este în continuă creștere în județul Dolj, motiv pentru care, DSP Dolj a făcut trecerea de la „activitate gripală sporadică” la „activitate gripală epidemică”. 

Potrivit DSP Dolj, bilanțul din 20 ianuarie arată că s-au înregistrat 2377 cazuri de IACRS, 616 cazuri de pneumopatii acute şi 40 cazuri clinice de gripă din care 18 confirmate cu test rapid şi 4 cu test PCR.

„Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână (3031) este mai crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (2622 cazuri)

Rata incidenţei în populaţie a cazurilor de IACRS a fost 348,49 o/oooo, gripă 5,57 o/oooo şi a pneumopatiilor a fost de 90,31 o/oooo.

Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 9,60 %.

Deoarece există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin activitate gripală epidemică”, arată DSP Dolj.

Cu o săptămână în urmă, au fost înregistrate 24 de cazuri de gripă.

Referitor la vaccinarea antigripală a populaţiei din grupele la risc, până în prezent au fost imunizate cu vaccin tetravalent 79.220 persoane.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.