DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Lipsa materialelor din care se produc cărţile de identitate a făcut ca în judeţul Dolj activitatea de tipărire a documentelor să fie întreruptă în perioada 24-31 martie, anul acesta. Din cauza acestei situaţii, mii de cereri au depăşit deja 30 de zile de cât au fost depuse, informează Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj. 

Nu există încă o soluţie pentru această problemă, rezolvarea ei depinzând de deciziile luate la nivel central.

În judeţul Dolj, se primesc aproximativ 200 de cereri în fiecare zi, pentru cărţile de identitate. De la 1 aprilie abia s-a reuşit producerea a 35 de documente/zi.

„Problema emiterii cărților de identitate în termenul legal este în continuare nerezolvată, este cauzată de lipsa materialelor necesare pentru emiterea acestui document, iar rezolvarea acesteia este de competența exclusivă a Direcției Pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Afacerilor Interne. În perioada 24-31.03.2021  activitatea de tipărire a cărților de identitate a fost chiar întreruptă iar din data de 01.04.2021, s-au produs în medie 35 cărți de identitate pe zi, în condițiile în care zilnic se primesc mai mult de 200 cereri iar alte câteva mii, au depășit 30 de zile de când au fost depuse”, se arată într-un comunicat de presă remis joi de către reprezentanţii DPCEP Dolj.

Pentru cei care se află în situații deosebite, au nevoie de act de identitate și nu mai pot aștepta până se rezolvă problema cu emiterea cărților de identitate, pot reveni la serviciile publice comunitare locale de evidență a persoanelor de unde pot obține carte de identitate provizorie în aceeași zi sau cel mult în ziua următoare.

În cazul în care din diferite motive nu pot obține acest document de la serviciile locale,  se pot prezenta la ghișeele Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj care funcționează la etajul clădirii centrului Comercial ,,Auchan Craioviţa”.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.