Dolj: „Masa caldă” tot cu sandwich-uri din cauza lipsei cantinelor. La Bârca,...

Dolj: „Masa caldă” tot cu sandwich-uri din cauza lipsei cantinelor. La Bârca, construcție promisă din 2018

1.297
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Trei unități școlare din județul Dolj sunt înscrise, anul acesta, pe lista instituțiilor  la nivelul cărora se va implementa programul „Masă caldă”, important fiind acum, potrivit directorului uneia dintre școli ca banii să intre cât mai repede în contul primăriilor și astfel să fie demarate procedurile.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului României, este vorba despre Liceul Teoretic „Adrian Păunescu” Bârca, Liceul Teoretic „Constantin Nicoalescu Plopșor” Plenița și Școala Gimnazială Sadova.

Conducerea liceului din Bârca a precizat faptul că această măsură este extraordinară pentru elevii din comună, nu mai puțin de 524 elevi ai instituției, care provin din familii nevoiașe urmând să primească pachetul alimentar și în semestrul al doilea al acestui an școlar.

„Am auzit de această ordonanță. Sperăm ca normele să apară cât mai repede și foarte important este ca și bugetul să fie aprobat și banii să ajungă la primării pentru a demara programul. Anul trecut, pentru că nu avem spațiu necesar unde să pregătim masa caldă, am oferit un pachet alimentar, adică un sandwich și un fruct. Pachetul conținea alimente diferite, în fiecare zi. Este o măsură foarte bună, dar din păcate nu au fost prevăzuți bani astfel încât să aibă continuitate tot restul anului școlar. Am început în septembrie, iar în decembrie a fost oprită distribuirea pachetelor”, a menționat   Petre Dumitru, directorul Liceului Teoretic „Adrian Păunescu” din Bârca.

Sunt șanse, a mai spus directorul unității școlare, ca masa caldă să fie cu adevărat una pregătită într-o cantină special ridicată în acest sens. Constructorul a promis că se apucă de treabă, clădirea urmând a funcționa chiar în curtea liceului.

„Avem condiții de depozitare, de păstrare, fapt pentru care s-a mers pe varianta pachetului alimentar, un sandwich pe care îl primește fiecare elev. Chiar azi (miercuri n.r.), când m-ați sunat a venit constructorul și a spus că se apucă să facă acel spațiu. Va fi un spațiu adecvat, chiar aici în curtea școlii, iara masa va fi cu adevărat caldă când chiar vom avea o cantină”, a mai spus Dumitru.

Despre această cantină vorbea directorul Dumitru și în anul 2018 când era sigur, că în 2019, va funcționa. Rămâne de văzut dacă autoritățile chiar pun preț pe un astfel de spațiu.

În perioada derulării activității didactice, preșcolarii, dar și elevii vor primi, absolut gratuit, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar – inclusiv TVA.

La nivel național, numărul beneficiarilor programului este mai mare în acest an față de anul trecut cu 41.888 elevi. Pentru anul în curs, aceasta însumează un total de 65.343 de elevi.

Suma estimată, necesară programului pentru anul 2020, este de 81.983 mii de lei.

 

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.