DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În ultima săptămână, în judeţul Dolj s-au înregistrat 1.160 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 359 cazuri de pneumopatii acute şi niciun caz de gripă, informează Direcţia de Sănătate Publică Dolj.

Potrivit DSP Dolj, numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână (1.519) este mai crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (1293 cazuri) şi se încadrează în limitele sezonului.

„Rata incidenţei în populaţie a cazurilor de IACRS a fost 169,90 o/oooo, gripă 0,00 o/oooo şi a pneumopatiilor a fost de 52,58 o/oooo. Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 12,96 %. Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat şi nu există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin lipsă activitate gripală”, au precizat reprezentanţii DSP Dolj.

Referitor la vaccinarea antigripală a populaţiei din grupele la risc, până în prezent au fost imunizate cu vaccin tetravalent 64.237 persoane.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.