DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Opt primării din jdețul Dolj au fost amendate și una a primit avertisment, în urma unui control efectuat de către comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Dolj, scopul verificărilor vizând modul în care se gestionează situația deșeurilor la nivel de unitate administrativ teritorială. 

Totalul amenzilor aplicate este de 78.000 de lei, fiind vorba despre comunele: Desa, Moțăței, Caraula, Maglavit, Unirea, Radovan, Dobrești, și Mârșani. În localitatea Ciupercenii Noi, din cauza neregulilor depistate, a fost dat un avertisment.

„Cu ocazia controalelor efectuate comisarii de mediu au aplicat primariilor verificate 8 amenzi contraventionale in cuantum de 78.000 lei si 1 avertisment, astfel: UAT Desa – 15.000 lei, UAT Motatei -15.000 lei, UAT Caraula -15.000lei, UAT Maglavit -10.000lei, UAT Unirea -8000 lei, UAT Radovan -5000 lei, UAT Dobresti-5000 lei, UAT Marsani-5000 lei, UAT Ciupercenii Noi- avertisment”, se arată într-o informare a Gărzii de Mediu Dolj. 

În total au fost verificate 80 de localități.

„Au fost verificate 80 UAT –uri si un operator economic de salubrizare. 72 de UAT-urile au încheiat contracte de delegare a activitatiilor serviciului de salubrizare. 67 de UAT-uri au implementat sistemul de colectare separat al deseurilor Nu s-a indeplinit la nivelul UAT-urilor, tinta pentru reutilizare si reciclare deseurile de hartie, metal, plastic si sticla aferenta anului 2019. 6 UAT –uri nu au depus declaratiile privind obligatiile la Fondul pentru mediu”, se mai arată în informare.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.