Dolj: Peste 90 de sancţiuni, aplicate de oamenii legii pentru încălcarea interdicțiilor...

Dolj: Peste 90 de sancţiuni, aplicate de oamenii legii pentru încălcarea interdicțiilor și măsurilor impuse de autorități

3.416
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Echipaje mixte din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, au continuat să verifice dacă se respectă regulile instituite pe perioada stării de urgenţă. Astfel, marți, 24 martie, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2.300 de persoane și 164 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite.

Poliţiştii de la Economic au verificat felul în care agenții economici, a căror activitate este permisă în continuare, desfăşoară actele de comerţ, scopul fiind descurajarea apariţiei unor practici comerciale ilicite. Oamenii legii au aplicat peste 90 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 230.000 de lei.

Ca măsuri complementare, pe linie economică au fost confiscate sume de bani şi produse alimentare, valoarea totală fiind estimată la suma de 10.000 de lei.

Trei persoane au fost introduse în carantină, întrucât acestea nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu.

Vă reamintim faptul că:
Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:
a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;
d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

Circulația persoanelor are au împlinit vârsta de 65 ani, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.
Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, face un apel către toți cetățenii județului Dolj să limiteze deplasările, să respecte normele de igienă, să intre în contact cu cât mai puține persoane și să respecte prevederile legale.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.