DOLJ: Poliţist de la Serviciul de Acţiuni Speciale, reținut pentru trafic de...

DOLJ: Poliţist de la Serviciul de Acţiuni Speciale, reținut pentru trafic de influență. Ce promitea în schimbul unor sume de bani

2.262
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,50)

Un polițist din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale (SAS) Dolj, acuzat de trafic de influenţă, a fost reținut, marți. Acesta, când lucra la Secţia 5 Poliţie Craiova, cu un an în urmă, ar fi primit mită 3.700 de euro promițând că va interveni pe lângă un coleg şi va obţine o soluţie „blândă” într-un dosar penal. Săptămâna aceasta, agentul a primit o altă sumă de bani, în schimbul unei noi promisiuni.

Potrivit unui comunicat DGA, în urma cercetărilor efectuate, a rezultat că în luna ianuarie 2023, polițistul a pretins unui martor-denunţător suma de aproximativ 4000 de euro, din care a primit în mai multe tranşe suma de 3.700 de euro, în intervalul ianuarie-august 2023, pentru a interveni pe lângă un alt lucrător de poliţie din cadrul Secției 5 Poliție Craiova, unde lucra, care instrumenta un dosar penal în care se efectuau cercetări față de denunţător, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Urma ca lucrătorul de poliție să propună o soluţie de renunţare la urmărirea penală în cauză şi implicit denunţătorul să îşi recupereze mai repede permisul de conducere reţinut.

Ulterior, la data de 6 februarie 2024, conform înţelegerii anterioare, martorul denunţător i-a remis inculpatului suma de 400 de euro, sumă care a fost găsită în mașina polițistului, cu ocazia activităţii de prindere în flagrant organizată de o echipă formată din procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj.

„Totodată, s-a mai reţinut faptul că, la data de 06.02.2024, inculpatul, actualmente agent de poliție în cadrul I.P.J. Dolj – S.A.S., a pretins aceluiaşi martor-denunţător suma de 500 de euro, pentru a interveni pe lângă un lucrător de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier, care instrumentează un alt dosar penal în care se efectuează cercetări față de acelaşi martor-denunţător sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, pentru ca lucrătorul de poliție să propună o soluţie favorabilă în cauză”, arată comunicatul DGA.

Polițistul a fost reținut, marți, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

 1 COMENTARIU

  1. #1

    Mesaje

    […]  » Citește mai mult… […]

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.