DOLJ: Proiectul pentru Centrul de Oncopediatrie Craiova va fi depus în septembrie

DOLJ: Proiectul pentru Centrul de Oncopediatrie Craiova va fi depus în septembrie

2.823
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Centrul de Oncopediatrie Craiova va deveni realitate, consilierii județeni doljeni întrunindu-se joi, de îndată, pentru a aproba noile sume cu privire la acest proiect extrem de important pentru Regiunea Oltenia.

Potrivit președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, autorizația de construcție pentru acest imobil a fost deja eliberată de Primăria Craiova, proiectul urmând a fi depus în luna septembrie a acestui an.

„Acest centru va fi o clădire nouă care este legată de Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Craiova. Vorbim de cea mai modernă investiție care include atât oncologia pediatrică cât și domeniile conexe de la ATI, săli de operație. Proiectul este unul cu finanțare europeană și îl vom depune în luna septembrie. A fost eliberată autorizația de construcție pentru acest obiectiv, un obiectiv deosebit de important pentru întreaga regiune”, a precizat Cosmin Vasile.

Anul trecut, pentru acest proiect, s-a aprobat documentația, cu o valoare totală estimativă de 177.961.697,91 lei, cu TVA.

S-a refăcut documentația tehnico-economică și devizul general al investiției, fără implicații asupra soluțiilor tehnice sau valorii lucrărilor aprobate anterior, după cum precizează reprezentanții CJ Dolj.  Astfel, s-au făcut modificări în privința dotărilor, au fost incluse și alte cheltuieli, valoarea estimativă a proiectului ajungând la suam de 237.269.361,76 lei, cu TVA.

Potrivit referatului de aprobare a indicatorilor economici, clădirea va avea regimul de înălțime D+P+5 și va avea funcțiunea de sectie spital ce va asigura servicii de ambulatoriu, spitalizare, servicii de diagnostic, servicii de tratament, servicii de învăţământ şi cercetare.

La demisol vor fi spații de așteptare, spații pentru radiologie și imagistică medicală, vestiare pe sexe pentru personal, spații tehnice, depozitări și curte de serviciu.

La parter, sunt propuse cabinete de consultații, sala de tratament, cabinete pentru recuperare medicală, cabinete pentru consultații, grupuri sanitare pe sexe pentru personal și pacienți și spații de depozitare.

În holul central se află serviciul de recepție, spațiu de așteptare pacienți și spațiul de așteptare și joacă copii.

La primul etaj sunt prevăzute saloane pentru spitalizare de zi (5 paturi) și genetică (3 paturi), spații farmacie, spații laboratoare, cabinete personal, sală de tratamente pentru ambulatoriu, grupuri sanitare pentru personal și spații tehnice.

La etajul al doilea, sunt prevăzute saloane pentru pediatrie cu baie proprie și un salon de copii cu vârsta între 0 si 3 ani (25 paturi), cabinete personal, sală de tratamente, grupuri sanitare pentru personal și spatii tehnice. Pe holul principal de la acest etaj sunt prevăzute diverse piese de mobilier de joacă pentru copii.

Etajul al treilea este prevăzut cu săli de cursuri, spații de joacă, sală de mese cu oficii separate pentru pediatrie și oncologie, sală raport, cabinete tratamente oncologie și pediatrie, spații pentru personal, biberonerie și spatii tehnice.

La etajul patru, sunt prevăzute saloane pentru oncopediatrie cu baie proprie și un salon de copii cu vârsta între 0 și 3 ani (25 paturi), cabinete personal, sală de tratamente, grupuri sanitare pentru personal și spații tehnice. Pe holul principal de la acest etaj sunt prevăzute diverse piese de mobilier de joacă pentru copii.

Pentru etajul cinci, sunt prevăzute două blocuri operatorii cu spațiile anexe, vestiare personal pe sexe prevăzute cu grupuri sanitare și dușuri, 2 saloane ATI cu un total de 6 paturi având în spațiu pentru supraveghere asistente, spații pentru sterilizare, cabinete personal, grupuri sanitare pentru personal și spații tehnice.

Firma care va câștiga licitația va trebui să termine lucrările de realizare a imobilului în 24 luni.

 Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.