DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primele șase containere modulare au ajuns, marți, la trei spitale din Craiova, acestea fiind distribuite de Guvern, prin Administrația Națională a Rezervelor de Stat, în urma solicitărilor efectuate de către conducerile unităților medicale. 

Potrivit reprezentanților Prefecturii Dolj, două containere au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, două la Spitalul Municipal Filantropia și alte două la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” Craiova.

Containerele modulare provin de la Guvernul României, prin Rezervele de Stat şi urmează să fie folosite pentru organizarea punctelor de triaj în spitalele din județul Dolj, izolarea potențialelor persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru organizarea unor sectoare de dezechipare a personalului medical, de decontaminare și dezinfecție a personalului, dar și pentru depozitarea stocurilor de medicamente.

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, participând la distribuirea acestor containere, a reiterat importanța triajului epidemiologic, în condiții de siguranță.

„Containerele au fost distribuite în urma necesarului transmis de unitățile spitalicești, iar măsurile luate la nivel administrativ vin în urma analizei activității din spitalele din județ privind triajul observațional. Acesta trebuie să se desfășoare continuu, cu responsabilitate, indiferent de condițiile de timp și anotimp. Containerele au dimensiuni standard, de 6,4/2,4 metri, sunt dotate cu radiatoare și parte electrică și au fost amplasate în curtea spitalelor”, a transmis Roșca.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.