DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Unitățile de învățământ din județul Dolj vor fi verificate, în perioada 7-9 septembrie, de către echipe mixte formate din inspectori școlari și inspectori din cadrul DSP Dolj, pentru a se observa dacă sunt pregătite pentru noul an școlar.

Pentru aceste controale, prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a emis un ordin și s-a constituit comisia mixtă formată din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj și Direcției de Sănătate Publică Dolj pentru verificarea unităților de învățământ preuniversitar din județul Dolj, în vederea începerii în bune condiții a anului școlar 2020-2021.

„Verificarea se efectuează în perioada 7–9 septembrie 2020, acoperind toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Dolj. Echipele de control vor urmări, alături de reprezentanții administrației locale umătoarele aspecte: stadiul pregătirilor localurilor pentru deschiderea noului an școlar privind finalizarea lucrărilor de reparare/renovare, modernizare, termen estimat pentru finalizare, sume alocate, organizarea activității didactice în spații improvizate (dacă este cazul); stadiul aprovizionării cu combustibil solid pentru sezonul rece; autorizațiile de securitate la incendiu și paza unităților de învățământ preuniversitar”, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectura Dolj.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj vor verifica din punct de vedere sanitar unitățile de învățământ și vor înainta prefectului, până la data de 10 septembrie, un raport de control care să evidențieze disfuncționalitățile semnalate, precum și responsabilitățile pentru remedierea acestora.

Potrivit Prefecturii Dolj, Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Direcția de Sănătate Publică Dolj răspund de implementarea acțiunilor și măsurilor prevăzute de ordinul comun al ministrului educației și cercetării nr. 5487/2020 și al ministrului sănătății nr. 1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV2.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.