Doljenii nu vor să muncească. Nici 600 de șomeri, din cei peste...

Doljenii nu vor să muncească. Nici 600 de șomeri, din cei peste 20.000, nu au participat la Bursa locurilor de muncă

2.709
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aproximativ 400 de doljeni au fost selectați în vederea angajării, vineri, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată la Craiova, eveniment la care au participat doar 586 de persoane și 60 de agenți economici.

Potrivit primelor rezultate, au fost și doljeni care au bătut pe loc palma cu angajatorii, 106 persoane  fără studii superioare fiind deja încadrate în muncă. Dintre acestea, a spus purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj, Alina Ghercioiu, 68 sunt ucenici.

Șomerii din Dolj dar și cei care iau în calcul o recalificare profesională au avut la dispoziție 1.582 de locuri de muncă, majoritatea pentru persoanele fără studii superioare.

„Au fost 48 locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare (director vânzari, director economic, specialist recrutare, analist servicii client, proiectant sistem web, programator, inginer electromecanic, inginer automatist, inginer rețele electrice, inginer constructor, inginer sisteme de climatizare, inginer electroenergetic). De asemenea, oferta a mai cuprins 1.334 locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare în domenii de activitate cum sunt: agricultură, silvicultură, construcții, comerț, asigurări, panificație, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, încălțăminte și tricotaje, fabricarea motoarelor, generatoarelor și transformatoarelor electrice, fabricarea de piese și accesorii pentru autovehicule, fabricarea de mobilă, activități de telecomunicații, activități de curățenie clădiri, activități de protecție și pază, activități de contractare pe baze temporare a personalului și au mai fost 200 locuri de muncă pentru beneficiarii Legii 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă”, a declarat Ghercioiu.

Evaluarea finală a rezultatelor Bursei Generale a Locurilor de Muncă va fi realizată la o lună de la data desfăşurării.

La finalul lunii februarie, statisticile AJOFM Dolj au fost înregistrate 20.178 de persoane fără ocupație, în timp ce la sfârșitul lunii decembrie, pe aceste liste se găseau 19.728 de doljeni.



5 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    383

    Pai daca au ajutoare… . Majoritatea voturilor de unde vin?? Nu de la lepre si aiuriti?? Sa le puna conditie putorilor si sa vezi atunci cozi la angajare ca nu mai au bani de „beutura”! Dar nu mai iese numaratoarea..nu mai vin „sustinatorii” la mitinguri!

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     05-04-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    179

    Vor sa muncească dar nu pe salarii de mizerie și in sclavie…măriți salariile la cei fără studii superioare măcar jumate (2000lei)din pensia specială a guvernanților noștri dragi…asta in caz ca doriti sa aveți forța de munca in oraș…numai curve și proxeneți in oraș indiferent ca ești doctor,polițist,judecător,procuror sau om de rând toți sunteți la fel sclavii banului.

  3. #3
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7422

    Pai nu stiu cui ii convine sa munceasca mai ales munca grea pe 1200 de lei in mana.. cat ofera 90 % dintre angajatorii astia care tot se plang.. .. cred ca nimanui…

  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    390

    Degeaba se mareste salariul si la 3000…ca aceasta marire se va vedea in cresterile din alimente,combustibil,materiale constructii, gaze,electricitate ,etc! Multi se bucura ca le-au crescut salariile/pensile dar nu gandesc ca dau cu 4..5% mai mult pe orice cumparatura! Cresterea salariala este fix 0! Problema este ca nici nu vor sa munceasca! Se multumesc sa stea si sa supravietuiasca! Am prieteni plecati in afara si intradevar,muncesc mult insa si au un venit de peste 2500euro/luna.
    Asta se intampla cand cetatenii nu sunt sustinuti/sprijiniti de guvern,ca in alte tari ,exemplu, Olanda,unde dobanda pentru prima casa este de 1% prin lege! La noi unde guvernarea are alte preocupari(nicidecum in interesul tarii si al cetatenilor) bancile sunt exact acelasi lucru cu camatarii!

  5. #5
    De-al casei
    Data de inscriere
     01-06-2012
    Mesaje
    349

    Nu e chiar asa. Daca creste salariul minim si mediu sa zicem cu 50% nu inseamna ca si cheltuielile tot cu 50% vor creste. Deja multe cheltuieli cu costurile au ajuns la nivel european, si cu cat urca preturile mai mult cu atat competitia va creste, deoarece vor fi mai multi bani la mijloc.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.