Doljenii refuză tomberoanele distribuite de operatorul de gunoi. Edilii iau în calcul...

Doljenii refuză tomberoanele distribuite de operatorul de gunoi. Edilii iau în calcul înăsprirea amenzilor

10.173
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Foarte multe familii din Dolj refuză încheierea unui contract pentru ridicarea gunoiului, operatorul distribuind în această perioadă tomberoane în comunele din judeţ. Autorităţile judeţene estimau că vor exista şi astfel de situaţii, edilii urmând să găsească acum o cale de rezolvare a situaţiilor.

Firma care va colecta deşeurile a demarat procedura de distribuire a tomberoanelor, dar faptul că vor trebui să achite un anumit tarif pentru acest serviciu i-a făcut pe mulţi doljeni să nu accepte încheierea unui contract. După mai multe explicaţii oferite de către reprezentanţii primăriilor, unii au înţeles, alţii nu s-au lăsat convinşi.

Una dintre comunele în care au fost distribuite tomberoane, în cursul acestei săptămâni, este Braloştiţa. Aici, au fost persoane care aşteptau ca situaţia să intre în normal, dar şi familii cu care nimeni nu s-a putut înţelege.

„Şi în localitatea noastră au început să fie distribuite tomberoane de gunoi tuturor gospodăriilor din comună, ca urmare a implementării contractului privind concesionarea serviciilor de colectare şi transport al deşeurilor din judeţul Dolj. Costurile aferente colectării gunoiului vor fi suportate de fiecare familie în parte, acestea ridicându-se la valoare de 2,5 lei/membru în fiecare lună, cost ce va fi inclus în impozitul anual datorat la bugetul local. Existând de acum soluţia deşeurilor menajere, o să se aibă în vedere şi înăsprirea sancţiunilor pentru cei ce vor arunca gunoaiele pe marginea drumurilor”, este mesajul primarului comunei Braloştiţa, Dumitru Amza.

Reprezentanţii administraţiei judeţene se aşteptau şi la asemenea reacţii din partea doljenilor din mediul rural, mai ales că nu există nicio măsură prin care aceştia să fie obligaţi să încheie contracte pentru un astfel de serviciu. Tariful a fost gândit, transmite administraţia judeţeană, tocmai pentru a fi mai uşor de acceptat. Rămâne ca fiecare edil din judeţ să găsească cea mai bună variantă pentru rezolvarea situaţiei.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1772

    Oamenii la țară de regulă știu să își composteze singuri gunoiul menajer. Nu știu câți au nevoie cu adevărat de colectarea acestui tip de gunoi.
    Este dificil dar cred că toți cetățenii ar trebui educați să separe gunoiul reciclabil în deșeuri de plastic și metal, deșeuri de hârtie și deșeuri de sticlă, iar operatorul să colecteze doar acest tip de gunoi.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.