DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Companiile din domeniul HoReCa vor primi un ajutor de stat în valoare de 20% din pierderile pe 2020, raportate la cifra de afaceri din anul anterior, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă al Guvernului.

Proiectul a fost adoptat în primă lectură, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, acesta precizând că propunerea din actul normativ este ca ajutorul de stat să fie de 20% din pierderile pe 2020, raportate la cifra de afaceri din anul anterior.

„Este o schemă de ajutor de stat discutată cu reprezentanţii mediului de afaceri, care urmează a fi notificată Comisiei Europene şi, după aprobarea Comisiei Europene, ordonanţa de urgenţă va fi adoptată în forma finală şi operaţionalizată. Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa şi pentru agenţiile de turism în perioada aceasta”, a anunţat Ionel Dancă.

Totodată, Guvernul a decis să prelungească valabilitatea voucherelor de vacanţă acordate în 2019 şi în 2020. Astfel, acestea vor fi valabile şi anul viitor.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.