Dosar penal în cazul focarului de coronavirus de la căminul de bătrâni....

Dosar penal în cazul focarului de coronavirus de la căminul de bătrâni. Prefectul de Dolj: „Situația nu ne-a luat prin surprindere”

2.354
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Se face inspecție la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, iar polițiștii au deschis un dosar penal, după ce peste 100 de persoane de aici, angajați și beneficiari, au fost confirmate cu COVID-19.

Prefectul județului Dolj a precizat că o echipă a DSP Dolj caută cauzele producerii acestei situații care, mai spune el „nu i-a luat prin surprindere”.

„Am solicitat o inspecție la fața locului pentru a identifica măsurile care s-au luat până acum și ce s-a întâmplat acolo de numărul de infectări a crescut așa de repede în ultima perioadă. O echipă DSP Dolj este la cămin pentru a identifica posibilele cauze a acestei creșteri. Situația de la cămin nu ne-a luat prin surprindere, dar din cauza metodologiei privind testările, iată că a reieșit un număr mare de persoane infectate, acum la noua testare. Persoanele sunt asimptomatice, doar două iau tratament cu antibiotic. Sperăm la o evoluție bună. Cum avem un rezultat, în urma inspecției de acolo, îl vom transmite”, a declarat prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca.

Și totuși, situația din județ nu este una scăpată de sub control, este de părere reprezentantul Guvernului în teritoriu.

„La nivelul județului, comparativ cu alte județe, situația epidemiologică nu este foarte gravă. Considerăm că am ținut situația sub control”, a mai spus Roșca.

Astăzi, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, la un cămin pentru persoane vârstnice din Craiova, mai multe persoane au fost confirmate povitiv cu virusul COVID 19.

„În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet competentă”, a declarat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânta l IPJ Dolj.

La nivelul județul Doj au fost, completează prefectul, 27 de focare, dintre care 17 sunt active în prezent. Între acestea se numără căminul pentru bătrâni, centrul de dializă, Spitalul Victor Babeș Craiova, Spitalul Județean de Urgență Craiova(Cardiologie și ATI), Casa de Tip Familial Sfântul Vasile.

Focar este și la Spitalul Filiași, unde șapte cadre medicale și un jurist au fost depisatte cu COVID-19.

Prefectul județului Dolj a precizat că la această oră nu se pune problema carantinării vreunei localități.

3 COMENTARII

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  475

  Nu au fost luati prin surprindere…situatia nu este grava…ce minciuni! Pai stiati ca o sa fie asa de multi de nu ati fost surprinsi? Si nornal ca situatia nu e grava ca nu prea se fac teste! Ia luati daca aveti curaj institutile si companiile mari din Dolj la test sa vedeti ca o sa fiti foarte surprinsi

 2. #2
  Junior
  Data de inscriere
   19-01-2008
  Mesaje
  53

  ”Situația este foarte gravă și complicată. Personalul stă în camere în care au stat și stau bolnavii pozitivi. S-au contaminat toate fetele (asitente medicale, infirmiere n.r.). Sunt cărate zilnic la spital, cu izoleta. Unele de acasă, unele din câmpul muncii. O fată a cedat psihic și și-a dat demisia. Bolnavii, săracii, s-au contaminat unii de la alții, iar acum sunt cu zecile. Stau în camere bolnavi pozitivi cu bolnavii negativi. Recoltarea de probe se face la 14 zile, timp în care unele fete (angajate n.r.) stau în familie, și nu știu dacă sunt sau nu pozitive, iar altele vin la serviciu, stau printre bolnavi si sunt pozitive”, a mărturisit pentru Ziarul de Craiova, sub protecția anonimatului, o asistentă medicală angajată în cadrul Căminului.
  ”S-a dat o notă internă, ca personalul să fie închis cu bolnavii, prin rotație, 7 zile, apoi s-au sucit și ne-au închis 14 zile. Am rămas fără personal de îngrijirie din cauza faptului că ne-au dat numai halate și măști neconforme. Colegele plângeau și refuzau să mai intre la bolnavi de frica bolii și a izoletei. Erau amenințate și pusă presiune pe ele, că dacă se mai plâng, să plece, că vin altele și le înlocuiesc. Sunt foarte multe infirmiere internate în spital sau în izolare la domiciliu. Zeci! E clar că toate ne vom infecta. Nu sunt trasee conforme, nu sunt materiale conforme. E o chestiune de moment până vom fi toate în spital”, mai mărturisește angajata azilului.
  Primăria Craiova e surdă, mută și oarbă prefăcută! Directorul Căminului, Valentin Giurcă, este în concediu.

 3. #3
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  475

  Asta e sudul condus de PSD! Problemele sunt musamalizate si persoanele implicate presate sa taca,sa rabde si sa accepte ca daca nu raman fara paine pe masa! Directorul normal ca e in concediu.. doar a fost pus pe ochi frumosi(politic) in functie si face exact ce ar face orice lichea incompetenta… sa fuga ca un las cu ceva timp inainte ca doar stia bine ce zace acolo! Nu e bai pt. el sigur..si daca e dat afara..imediat si se gaseste un locsor lafel de bine platit ca asta conteaza,leafa cat mai mare si sa i se spuna herr direktor! Deja nu mai este trist..este tragic!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.