Două conace boierești, din Dolj, scoase la vânzare pentru mai puțin de...

Două conace boierești, din Dolj, scoase la vânzare pentru mai puțin de 100.000 de euro fiecare

16.546
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Conacul Roșca (foto cover), în stil neoromânesc, și Conacul Alexandru Poenaru (foto interior), construcție în stil eclectic cu influențe predominant neoclasice, ambele aflate în județul Dolj, au fost scoase inițial la vânzare de Artmark Historical Estate fiecare pentru 100.000 de euro, dar acum au prețuri reduse de 90.000, respectiv 80.000 de euro, potrivit profit.ro.

Conacul Roșca, aflat pe drumul de la Craiova către Calafat, construit în stil neoromânesc, a aparținut familiei boierești Roșca și a fost ridicat între 1907 și 1911. Clădirea, degradată, necesită un proiect serios de reabilitare și renovare înainte de a putea fi folosită de viitorul proprietar.

În prezent, suprafață construită desfășurată este de aproape 1.300 mp, pe o structură de subsol, parter și mansardă plus o clădire anexă masivă cu amprenta la sol de 200 mp. Conacul este înconjurat de un teren de aproape 14.000 mp, care pe vremuri era amenajat ca un parc cu alei, copaci și plante ornamentale.

Conacul Poenaru

În Valea lui Pătru din Oltenia, cele mai frumoase construcții sunt biserica veche de lemn și Conacul Poenaru. Biserica de lemn, veche de mai bine de 300 de ani, ctitorită la vremea ei de un boier grec și împodobită pe la 1815 cu icoane bizantine, reprezintă și azi un punct de atracție important pentru călători, fiind încă funcțională și deschisă publicului. Însă Conacul Poenaru este grav afectat de trecerea timpului.

Conacul are o amprentă la sol de 208 mp și este structurată pe 3 niveluri: subsol, parter si etaj, podul putând fi de asemenea mansardat și folosit daca se va dori extinderea suprafeței utile. Curtea are aproape 4.000 mp, amenajată la vremea ei în parc și spațiu verde, poate fi astăzi regândită. Poate fi reședință de vacanță sau permanentă, centru medical sau de îngrijire, sau o pensiune cu personalitate și istorie.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/real-estate-constructii/conace-boieresti-din-dolj-construite-in-stilurile-neoromanesc-si-eclectic-de-vanzare-pentru-mai-putin-de-100-000-de-euro-19369977.

Sursa foto: Monumetalist/Facebook



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.