DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5.00)

Două dintre proiectele aflate în implementare la Aeroportul Internațional Craiova sun în grafic, în privința desfășurării lor, anunță președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile. Acestea investiții vizează extinderea aeroportului și securizarea completă a acestuia. 

Pe șantierele deschise, în această perioadă, se lucrează atât la pregătirea terenului pentru construirea noului terminal al Aeroportului Craiova, cât și la amenajarea drumului perimetral al obiectivului.

„Pe terenul pe care se va ridica cel de-al doilea terminal al Aeroportului Internațional Craiova se lucrează la defrișarea vegetației și la îndepărtarea moluzului rezultat din demolări. Odată finalizate aceste operațiuni, construcția va putea fi demarată. Finanțarea pentru proiectul de extindere și modernizare se va realiza cu fonduri europene obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în valoare de aproximativ 97 milioane de euro”, a menționat Cosmin Vasile.

Simultan, drumul tehnologic perimetral prinde formă. În plus, a mai spus reprezentantul CJ Dolj, se lucrează și la amenajarea gardului perimetral al aeroportului, lucrări prevăzute în proiectul de securizare completă a aeroportului.

„Aceste lucrări se realizează în cadrul proiectului de securizare completă indoor și outdoor a Aeroportului Internațional Craiova, proiect ce presupune și realizarea unui sistem de iluminat al drumului, a unui sistem de detecție și control de acces pe tot perimetrul, a unei remize pentru echipa de intervenție rapidă, dar și achiziționarea de echipamente și sisteme de control de securitate pentru pasageri, bagaje și mărfuri. Valoarea totală a acestei investiții se ridică la peste 15 milioane de euro și este asigurată din fonduri europene”, a conchis președintele CJ Dolj.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.