Două femei din Calafat, trimise în judecată pentru fals în declarații

Două femei din Calafat, trimise în judecată pentru fals în declarații

2.443
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Două calafetence au fost trimise în judecată, în stare de libertate, pentru fals în declarații, pentru că au mințit în chestionarele de la triajele epidemiologice.

În primul caz este vorba de o femeie din Calafat care locuia împreună cu fiii şi nurorile sale, faţă de care se luase măsura de siguranţă a izolării la domiciliu pe perioada 16 – 30 martie 2020, ca urmare a faptului că aceştia veniseră pe teritoriul României din zone cu transmitere comunitară extinsă a SARS-CoV-2. ”În ziua de 22 martie 2020, femeia s-a prezentat împreună cu nepotul său la Spitalul Municipal Calafat, pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale, ocazie cu care, la punctul triaj, a ascuns personalului medical faptul că în ultimele 14 zile a intrat în contact cu pacienţi cu suspiciune de infecţie COVID 19, respectiv cu fiii și nurorile sale, declarând aspecte necorespunzătoare adevărului la întrebările standard din chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire”, se arată în motivarea procurorilor.

Totodată, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de liberate, a unei alte femei, tot din Calafat, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, prev. de art. 326 alin. 2 Cod penal, modificat prin OUG. nr. 28/2020. Inculpata s-a întors din Regatul Marii Britanii, intrând pe teritoriul României prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac 2, context în care faţă de aceasta s-a luat măsura izolării la domiciliu în perioada 21 martie – 4 aprilie 2020, deoarece venise dintr-o zonă în care se instituise cod galben de carantină.

Deşi nu avea voie să părăsească domiciliul, în ziua de 30.03.2020, inculpata B.I.R. s-a deplasat la centrul de primiri urgenţe, din cadrul Spitalului Municipal Calafat, împreună cu minorul B.C.A., care acuza o stare de sănătate alterată, acesta prezentând febră la momentul evaluării sale medicale. Cu ocazia prezentării sale la centrul de primiri urgenţe, punctul de triaj, inculpatei B.I.R. i-au fost adresate întrebările standard din chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire, împrejurare în care aceasta a declarat, în mod necorespunzător adevărului, faptul că nu a călătorit în ultimele 14 zile în ţări sau zone cu transmitere comunitară extinsă a COVID 19, că nu a intrat în contact cu pacienţi diagnosticaţi cu COVID 19 sau cu suspiciune de infecţie COVID 19, deşi faţă de aceasta se instituise măsura de siguranţă a izolării la domiciliu, tocmai pentru că exista un risc ca aceasta să fie purtător de coronavirus asimptomatic şi venise pe teritoriul României dintr-un spaţiu internaţional unde era instituit cod galben”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Sursa foto: aradon.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.