Drumul Craiova – Cetate, prins pentru modernizare cu fonduri europene

Drumul Craiova – Cetate, prins pentru modernizare cu fonduri europene

28.643
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cei aproximativ 67 de km, cât este lungimea drumului județean 552 Craiova – Cetate, au fost incluși într-un proiect depus încă de anul trecut, de Consiliul Județean Dolj, în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Valoarea investiției se ridică la circa 37 milioane de euro. 

Proiectul pentru modernizarea DJ 552 Craiova – Cetate (Craiova – Mofleni – Bucovăţ – Terpeziţa – Sălcuţa – Caraula – Cetate) include reabilitarea structurii rutiere pe înreaga lungime, de peste 67 km, modernizarea a 9 poduri și 33 de podețe și construirea a 2 podețe noi. Totodată, investiția include amenajarea de stații de autobuz, parcări și trotuare în localitățile pe care drumul le traversează.

Pe de altă parte, proiectul prevede crearea de perdele forestiere de-a lungul drumului, prin plantarea a 6.000 de puieți, pentru a împiedica înzăpezirea carosabilului pe timp de viscol.

În acest moment, proiectul nostru are cel mai mare punctaj dintre toate proiectele de drumuri depuse din regiune. Așteptăm să semnăm contractul de finanațare și suntem foarte optimiști. Ne dorim foarte mult să facem acest drum pentru că el va face legătura cu coridorul spre podul de la Calafat”, susține președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.



3 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     23-11-2012
    Mesaje
    195

    Parca vad Craiova capitala europeana….de pe locul 1la JOC DE GLEZNE…

  2. #2
    OVY
    Senior Member
    Data de inscriere
     04-12-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    903

    Si sarbii aveau drumuri mai bune dupa razboiul din ’90, decat drumul ala. Am rupt tot la masina pe el, bucse, suspensii, tot ce inseamna angrenaj la roti. Este execrabil si este un real pericol pentru trafic, deoarece pe anumite portiuni este lasat asfaltul, iar carpelile de an cu an tin 2-3 luni dupa care apar din nou cratere, in adevaratul sens al cuvantului.
    Este absolut necesara reabilitarea acestui drum!

    Romania este o tara frumoasa...pacat ca este locuita!
  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     23-05-2008
    Mesaje
    271

    Ar fi extraordinar. E un drum superb pentru mers cu bicicleta si mai sigur decat pe drumul spre Calafat.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.