Drumul județean Craiova-Cetate, scos la licitație în vederea modernizării

Drumul județean Craiova-Cetate, scos la licitație în vederea modernizării

3.501
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Licitația privind contractul de modernizare a drumului județean 552 Craiova – Cetate, a fost lansată, anunțul fiind făcut joi de către președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa.

Investiția cu o valoare estimată la aproape 33 de milioane de euro va fi realizată în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

„Una dintre cele mai însemnate inițiative pe care Consiliul Județean le derulează cu fonduri nerambursabile, modernizarea drumului județean Craiova – Cetate, intră în linie dreaptă, odată cu lansarea licitației pentru execuția lucrărilor.  Vorbim despre un demers laborios, pe măsura complexității proiectului, care, dincolo de reabilitarea carosabilului, include numeroase alte lucrări și intervenții, precum amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete, treceri pentru pietoni și stații de autobuz, include modernizarea unor poduri, construirea unor podețe, dar și montarea a aproape 800 de indicatoare rutiere”, a declarat Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.

Reabilitarea acestui drum se face în două loturi, lucrările privind două tronsoane de șosea.

„Modernizarea șoselei va fi segmentată în două loturi. Primul tronson de drum, cu o lungime de peste 27 de kilometri, pornește din Craiova și se oprește în apropierea localității Plopșor, iar cel de-al doilea, care ajunge la Cetate, măsoară aproape 40 de kilometri. Soluția este menită să faciliteze derularea lucrărilor și să creeze condițiile pentru ca investiția să fie dusă la bun sfârșit într-un timp cât mai scurt. Realizarea acestui obiectiv rămâne o prioritate a instituției noastre, fiind vorba despre o arteră majoră din rețeaua județeană, o arteră care conectează municipiul Craiova cu șapte comune, deservind în mod direct localități cu o populație de peste 320.000 de persoane”, a mai spus Prioteasa.

Potrivit anunțului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a DJ 552 Craiova –Bucovăț – Terpezița – Sălcuța – Vîrtop – Caraula – Unirea – Cetate are o valoare estimată de 130.229.955,68 lei, fără TVA, din care 63.900.409,92 lei pentru lotul I și 66.329.545,76 lei pentru lotul II, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 10 aprilie 2019.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.