„Drumurile Brâncușiene” au ajuns la final. Sculpturile vor fi amplasate în zona...

„Drumurile Brâncușiene” au ajuns la final. Sculpturile vor fi amplasate în zona stadionului din Bănie

3.159
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cea de-a șaptea ediție a Simpozionului Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene” a ajuns la final, vineri, artiști din patru țări realizând pentru Craiova lucrări importante ce vor fi amplasate în zona stadionului și a sălii polivalente întrucât respectă teme din domeniul sportiv.

Directorul Casei de Cultură Traian Demetrescu din Craiova, instituție organizatoare a evenimentului, a punctat faptul că, de la un an la altul, se înregistrează o evoluție artistică în cadrul taberei.

„Este un moment unic pentru instituția noastră și pentru autoritățile din Craiova, în primul rând pentru că anul acesta am avut o evoluție extraordinară, Craiova dovedind că este un promotor al artei și un producător de creații culturale autentice. Am avut o lună plină, o lună în care acești cinci artiști veniți din patru țări au reușit să ofere comunității multă valoare pentru că de câțiva ani, în Craiova dovedim că valoarea este înaintea volumului și creațiile sunt din ce în ce mai bine realizate”, a menţionat Remus Vlăsceanu.

La rândul său, edilul Craiovei, Mihail Genoiu, a menționat că aceste sulpturi ajută Craiova în privința dezvoltării, sportul fiind unul dintre punctele pe care Bănia intenționează să îl exploateze în continuare pentru „a se face auzită”.

„Aşa de repede a trecut această lună(…). Parcă ieri am deschis cea de-a şaptea ediţie a evenimentului şi iată-ne că ne aflăm la recepţia acestor lucrări, sunt lucrări care din punctul meu de vedere, atât cât mă pricep, sunt deosebite faţă de tot ceea ce am văzut până acum. Sunt lucrări care au presupus foarte multă muncă, migală. Tema a fost sportul pentru că, iată, Craiova are două linii foarte clar trasate. Una a parcurilor, a clădirilor, alta a sportului. Sunt cele două mari linii pe care oraşul Craiova s-a dezvoltat şi se dezvoltă în continuare. Felicit artiștii, le doresc succes în carieră și așteptăm să stabilim tematica pentru tabăra de anul viitor”, a menționat Genoiu.

Edilul urbei a oferit diplome tuturor celor cinci artiști care au lucrat, timp de o lună, în curtea Centrului Multifuncțional Craiova, lăsând Băniei sculpturi ce respectă tema sportului.

Lucrările vor fi amplasate în zona Stadionului Ion Oblemenco și a Sălii Polivalente Craiova.

Cei cinci sculptori sunt: EMILIAN POPESCU din România, cu lucrarea „Flacăra eternă”, PETRE VIRGILIU MOGOȘANU din România, cu lucrarea „Volumes and Trajectories”, MARINO DI PROSPERO din Italia, cu lucrarea „Spatial Contortion”, FERHAT OZGUN GOREL, reprezentând atât Turcia cât și Georgia, cu lucrarea „The Shadow Player” și  MILTON GRAVIDIA, din Ecuador cu lucrarea „Organic Geometry”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.