Eco Sud a cerut aviz de mediu pentru construirea a încă patru...

Eco Sud a cerut aviz de mediu pentru construirea a încă patru celule pentru depozitarea gunoiului, la Mofleni

40.119
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Eco Sud SA, operatorul depozitului de deşeuri de la Mofleni, a depus, în cursul săptămânii trecute, la Agenția pentru Protecția Mediului (APM), o solicitare de emitere a acordului de mediu pentru un proiect care prevede construirea a patru noi celule de depozitare, cu o suprafață totală de peste 256.000 mp.

Doar una dintre cele șase celule deja existente mai este operațională în prezent, însă, conform memoriului justificativ depus la APM Dolj, capacitate de depozitare este aproape de epuizare. Eco Sud vrea, astfel, să construiască celulele de depozitare 7, 8, 9 si 10.

În prezent incinta de depozitare cuprinde celulele 1, 2, 3, 4, 5 şi 6, urmănd ca prin acest proiect să fie realizate etapizat celelalte celule de depozitare, până la ocuparea întregului spațiu destinat depozitării (39 ha), se arată în documentul care însoțește solcitarea de emitere a acordului de mediu

În momentul de față, Celula 1 este inchisă, în 2, 3, 4 și 5 depozitarea este sistată, iar celula Celula 6 este aproape plină.

Costurile pentru realizarea proiectului se ridică la circa 50 de milioane lei, fără TVA, conform aceluiași Memoriu al Eco Sud SA, iar durata de realizarea a lucrărilor de construcție este de câte 12 luni pentru celulele 7,8 și 9 și de zece luni pentru celula 10.

Reamintim, pe scurt, că, în octombrie 2016, Eco Sud a restricţionat accesul autovehiculelor aparţinând SC Salubritate Craiova SRL, bulversând întreg procesul de colectare a gunoaielor menajere din oraş. Inițial societatea a pierdut în instanţă procesul prin care dorea să oblige autorităţile locale să majoreze tariful pentru depozitarea deşeurilor. În aprilie 2017 Eco Sud a recurs iar la blocarea autospecialelor Salubrității, iar șicanările au continuat și în anii următori. Pe 23 ianuarie 2018, în unanimitate, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) al județului Dolj a adoptat o Hotărâre privind constatarea stării de urgență create de modul de gestionare a deșeurilor pe teritoriul județului Dolj, pornind de la situația existentă la depozitul de deșeuri Mofleni. Hotărârea a fost luată în urma mai multor adrese primite de Prefectură de la instituții și de la o serie de primării din județ, care reclamau situația gravă în care s-a ajuns din cauza faptului că operatorul SC ECO SUD SA nu permitea accesul gunoiului din județ la groapă.

Dar nemulțumirile continuă vizavi de Ecos Sud SA nu doar din partea autorităților, ci și a cetățenilor, care reclamă mirosul pestilențial care pătrunde în oraș, mai ales acum, la debutulul temperaturilor caniculare.

Depozitul ecologic Mofleni este singurul existent în Dolj și deservește tot județul.

Observaţiile publicului, vizavi de solicitarea Eco Sud SA privind acordul de mediu privin proiectul Construire celule C7-C10 Mofleni – Craiova, pot fi depuse zilnic la sediul APM Dolj din Craiova, str. Petru Rareş nr.1, fax: 0251/419035, e-mail: office[@]apmdj.anpm.ro.

2 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7670

  Mai ales cand ploua, dupa ploaie sau dimineata cand vantul aduce duhoarea asupra Craiovei miroase oribil. Ala nu e depozit de gunoi, acolo sunt doar niste tarlale umplute cu gunoi. Astia cred ca vor sa faca ca in India gunoiul cat piramida lui Keops.

 2. #2
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9558

  Piramida aia e in Egipt .Mai treci pe la scoala , mai citeste o carte .

  Perpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.