DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proba scrisă la Matematică din cadrul simulării județene a examenului de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VIII-a și proba obligatorie a profilului – proba Ec) (Matematică sau Istorie) din cadrul examenului de Bacalaureat Național pentru elevii din clasele terminale s-a desfășurat vineri, în județul Dolj, doi candidați fiind eliminați. 

Potrivit ISJ Dolj, la proba scrisă din cadrul simulării județene a examenului de Bacalaureat Național au fost eliminați doi candidați.

„În județul Dolj, în urma finalizării probei, s-au centralizat următoarele date: 76,81% – procentul de prezență al elevilor școlarizați la forma de învățământ Zi – proba Ec) – simularea examenului de Bacalaureat; 85,38% – procentul de prezență la simularea examenului de Evaluare Națională – Matematică. La proba scrisă din cadrul simulării județene a examenului de Bacalaureat Național au fost eliminați doi candidați”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu.

Comunicarea rezultatelor la simulări se face în data de 7 martie pentru Evaluarea Națională, respectiv 9 martie, pentru examenul de Bacalaureat.

Rezultatele obținute la simulările examenelor naționale nu se contestă.

„Rezultatele elevilor nu vor fi trecute în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevilor, notele obținute la simulările județene pot fi trecute în catalog. Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare”, a mai spus Lițoiu.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.