DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Toamna și școala și-au început împreună drumul și în acest an la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Sf. Vasile” Craiova

Cu emoție și speranță, au pășit pe noul drum cu toții: preșcolari, elevi, părinți, profesori.

Sălile de clasă au fost minuțios pregătite de dascăli, dar a rămas loc și  pentru … veselia copiilor!

Festivitatea de deschidere a avut loc la ora 10.00, în curtea interioară a centrului, unde Ionela Alina Filip, directorul unității școlare, i-a întâmpinat pe toți cu bucuria și dorința de a avea cât mai mulți copii și părinți fericiți.

Începutul de an școlar a adus și începutul unui nou proiect Echilibrul strategiilor in/outdoor – cheia de upgrade spre incluziune  (InOutUp)  cu  nr de referinta:  KA122-SCH-92165356 aprobat și finanțat de Comisia  Europeană prin Programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 1 – Proiecte de mobilitate,  Domeniul:  Educație școlară.

Scopul acestui proiect este promovarea incluziunii elevilor din grupuri dezavantajate prin îmbunătățirea competențelor profesionale ale cadrelor didactice care lucrează cu elevi cu dizabilități.

Rezultatele vor produce beneficii pe termen lung. Profesorii vor dobândi competențe noi în abordările educaționale inspirate din pedagogia constructivistă:

–  6 profesori în activități incluzive utilizând TIC

–  6 profesori în strategii ”outdoor”,

–  6 profesori în activități nonformale

participand la cursurile organizate de Asociația Edu2Grow, Portugalia.

–  12 elevi cu dizabilități de auz  vor efectua o mobilitate de 10 zile în Spania, IES Azcona, Almeria – școală incluzivă care școlarizează 35 de elevi cu dizabilități de auz- utilizand strategii incluzive de comunicare, TIC și în aer liber.

„Ne așteaptă un an plin în care incluziunea copiilor cu dizabilități, dezvoltarea competențelor digitale ale profesorilor, protejarea mediului și crearea unui mediu stimulativ de învățare în aer liber, prin compensație la supraexpunerea digitală vor fi prioritățile noastre”, au declarat membrii echipei de gestiune a proiectului: Mihaela Filimon, Ionela Alina Filip, Oana Budeanca Babolea, Monica Dobre, Ramona Budihala.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.