Este oficial. Elevii care nu obțin media 5 la Evaluarea Națională nu...

Este oficial. Elevii care nu obțin media 5 la Evaluarea Națională nu vor mai fi repartizați în licee

4.447
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Elevii doljeni care nu vor obține medie peste 5, la Evaluarea Naţională, nu vor mai intra în repartizarea la licee, conform Ordinului publicat, joi, în Monitorul Oficial. Actul este semnat de ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, elevii aflați într-o astfel de situație având posibilitatea înscrierii la școlile profesionale.  

„La procesul de admitere în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021 participă numai elevii care au susţinut evaluarea naţională şi a căror medie de admitere, calculată conform punctului I al anexei 2 din prezentul ordin, este minimum 5”, se arată în paragraful din Monitorul Oficial.

Astfel, elevii care obţin medii sub 5 la acest examen nu vor putea fi repartizaţi la liceu, ca până acum, opţiunea lor fiind învăţământul profesional.

Învăţământul obligatoriu în România este de 11 clase, însă din 2030 se va mări treptat la 16 clase: până în 2020 – devin obligatorii grupa mare de la grădinţă şi clasele a XI-a şi a XII-a – 14 ani în total; până în 2023 – grupa mijlocie – 15 ani în total; până în 2030 – grupa mică – 16 ani de învăţământ obligatoriu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.