Excursie în județul vecin. S-a redeschis Stâna Ștefanu de pe Transalpina

Excursie în județul vecin. S-a redeschis Stâna Ștefanu de pe Transalpina

2.018
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Stâna Ștefanu de pe Transalpina a devenit în ultimii ani cel mai cunoscut loc din zona montană a județului Gorj, săptămâna această fiind redeschisă pentru noul sezon, doljenii având astfel posibilitatea de a petrece timp frumos în apropierea județului.

Stâna Ștefanu de pe Transalpina este situată la kilometri buni de orice așezare umană, în mijlocul naturii, pe cea mai înaltă șosea din România: Transalpina.

Transalpina s-a redeschis mai târziu anul acesta (pe 4 iunie, mai exact n.red.), așa că și băcița Marioara s-a pregătit așa cum trebuie ca să își primească oaspeții. Deja primii turiști au petrecut clipe minunate la cea mai cunoscută stână din țara noastră, Stâna Ștefanu-denumirea venind de la muntele pe care este așezată. Ca să fie demnă de oamenii care îi calcă pragul, băcița Marioara Băbu le pregătește turiștilor noi surprize an de an.

„Anul ăsta îi așteptăm cu surprize multe. O să le pregătesc celor care vin la Stâna Ștefanu celebrul tocan de oaie sau de vită, brânza de la Stâna Ștefanu, bulz ciobănesc cu cârnați, tocan din carne de oaie și carne de vită, telemeaua de oaie va fi nelipsită! Am făcut și o prelată personalizată pe acoperiș ca să se vadă stâna din depărtare! Așteptăm cu drag turiștii pe Transalpina, este cea mai frumoasă șosea din România”, a spus băcița Mărioara Babu de la Stâna Ștefanu.

Anul trecut, băcița Mărioara a înregistrat la OSIM stâna și preparatele pentru care a devenit celebră în toată țara.

Zeci de mii de persoane din țară și străinătate au venit anul trecut pe la Stâna Ștefanu, mulți se vor întoarce anul acesta, căci sunt cuceriți de ospitalitatea băciței, care este și o bucătăreasă desăvârșită.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.